.
2016    11    21

Žurnalo Kaunui pristatymas Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

jokubassabaliauskas_img_7562

Lapkričio 24  dieną, ketvirtadienį, 18 val. Kauno fotografijos galerijoje vyks naujai sukurto žurnalo Kaunui pristatymas. Kūrybinių dirbtuvių metu, per aštuonias dienas, marga kūrėjų komanda sukūrė nepriklausomą žurnalą nuo idėjos sugeneravimo iki pat galutinio rezultato.

Bevykstant pasiruošimui 2022 m. kultūros sostinės rinkimams, Kauno įvaizdis formuojamas naudojant viešųjų ryšių strategijas, pabrėžiančias kultūrinį miesto patrauklumą. To pasekmėje, gyvenimas už fasado tampa vis labiau ir labiau nematomas. Nusprendėme pasinaudoti galimybe apsisukti ir pasižiūrėti į gyvenimą mieste iš kitos pusės – tiesiogine ir perkeltine prasmėmis.

Kartu su tarptautine kylančių fotografų, žurnalistų ir dizainerių, Kauno fotografijos galerija ir vokiško žurnalo FROH! leidėjais žvelgia į už užuolaidos esantį vidinį Kauno gyvenimą. Visą savaitę mišri komanda rinko istorijas, interviu ir idėjas apie kitą miesto pusę. Kas vyksta kassavaitiniame balandžių turguje? Kas gyvena mažuose pusiau suformuotuose nameliuose? Ir ką Islandijos lietuviai galvoja apie savo gimtąją šalį?

Tiesa spausdinto žurnalo rankose nepavartysime, tačiau visi kauniečiai bei miesto svečiai turės progą pirmieji susipažinti su turiniu ir kartu su projekto komanda išsiųsti žurnalo maketą spaustuvei.

Publish Yourself! – dirbtuvių ciklas, inicijuotas tarptautiniame lygmenyje pripažintų FROH! (www.frohma-gazin.de) žurnalo leidėjų ir redaktorių. Dirbtuvėmis siekiame kurti alternatyvias viešąsias sferas ir taip visuomenėje įkvėpti kūrybinius procesus. Tikime, kad nepriklausoma ir vietinė žurnalistika užima kertinį vaidmenį įgalinant žmones veikti ir vykdyti pokyčius.
www.publish-yourself.org

 

Šios dirbtuvės organizuojamos FROH! bendradarbiaujant su Kauno Fotografijos Galerija bei Kauno miesto savivaldybės, Kauno galerijos rezidencijų programos, ir Vokietijos GLS Labdaros Fondo dėka.