.

Apie

Šiuolaikinio meno srautai teka per artnews.lt

Artnews.lt –  Lietuvos šiuolaikinio meno žurnalas internete. Jame nuolatos publikuojamos parodų apžvalgos, interviu su kūrėjais, esė, fotoreportažai iš parodų ir performansų, o kasdien – meno žinios bei renginių kalendorius. Nuo 2016 m. keliskart metuose išleidžiami kviestinių redaktorių sudaryti teminiai žurnalo numeriai.

Žurnalas „Artnews.lt” yra kuruojamas kultūros organizacijos VšĮ „Artnews.lt”, orientuotos į šiuolaikinio vizualaus meno analizę ir sklaidą. Kiti organizacijos kuruojami nuolatiniai projektai: Baltijos šalių šiuolaikinio meno žurnalas internete Echo Gone Wrong bei internetinis meno knygų knygynas, mikroleidykla bei žurnalas apie kultūrinę leidybą Artbooks.lt.

Greta šios kasdieninės veiklos, VšĮ „Artnews.lt” (Artnews.lt) nuo 2023 m. kartu su Šiuolaikinio meno centru ir Nacionaline dailės galerija organizuoja Vizualaus meno kritikos apdovanojimus ir juos supančią renginių seriją apie meno kritiką. Iki tol, 2009-2013 m. Artnews.lt su tais pačiais partneriais rengė dirbtuves / seminarų seriją „Three uses of the knife”, skirtą jaunųjų meno kritikų ir kuratorių ugdymui.

Nuo 2023 m. VšĮ „Artnews.lt” (Artnews.lt ir Echo Gone Wrong) organizuoja Baltijos ir Šiaurės šalių vizualaus meno žurnalų leidėjų forumą. Nuo 2019 m. VšĮ „Artnews.lt” organizuoja „Doppelgänger“ – neformalių susitikimų ciklą su aktyviai kuriančiais Lietuvos šiuolaikiniais menininkais, kuratoriais, rašytojais, architektais.

VšĮ „Artnews.lt” (Artnews.lt ir Echo Gone Wrong) yra Kultūros periodinių leidinių asociacijos nariai.

Artnews.lt kviečia tapti Lietuvos šiuolaikinio meno procesų dalimi.

Bendrieji kontaktai (pranešimams spaudai, fotoreportažams, bendrosioms užklausoms):
artnews@artnews.lt

Vyriausioji redaktorė Danutė Gambickaitė:
artnews@artnews.lt

Klaipėdos regiono redaktorė Rosana Lukauskaitė:
lukauskaite.rosana@gmail.com

Šiaulių regiono redaktorė Alberta Vengrytė:
alberta.vengryte@gmail.com

Koordinatorė Gustė Grigaliūtė:
guste@artnews.lt

Įkūrėjai:
Neringa Černiauskaitė
Boris Symulevič (vienintelis VšĮ „Artnews.lt” dalininkas)

Tinklapio dizainas:
Nerijus Rimkus

Tinklapio programavimas:
Giedrė Kavaliūnaitė

*Žurnale remiamasi meninink Agnės Jokšės pasiūlyta nebinarinės lietuvių kalbos formuluote.

Tekstų ir nuotraukų platinimas be redakcijos sutikimo griežtai draudžiamas.

VšĮ „Artnews.lt” finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Šiaurės ir Baltijos šalių mobilumo programa.

ISSN 2424-5062