.
2016    05    11

Tado Vosyliaus vienos dienos paroda „Dvylika brolių“ galerijoje „Meno forma“

artnews.lt

tadas vosylius

Gegužės 16 dieną, 18 val. galerijoje „Meno forma“ (Savanorių pr. 166, Kaunas ) menininkas Tadas Vosylius pristato vienos dienos parodą „Dvylika brolių“ – savotišką įžangą, skirtą parodai „HUMAN RIGHTS? # DIVERSITY“, vyksiančią gegužės 21 – rugsėjo 21 dienomis, Italijoje.

Menininkas Tadas Vosylius, bene geriausiai žinomas savo kūriniais iš smalos, šį kartą siūlo neeilinę progą susidurti su pagamintais žmonių kūnais, kurie atgyja ir ima juoktis. Kaip teigia pats menininkas: „Man labai svarbu emocinis poveikis, mums, žiūrovams“. Dvylika kūnų, tarsi dvylika brolių juodvarnių, pasitinka šalia esantį žmogų itin keistai – gulintys kūnai pakyla ir ima juoktis. Toks artimas santykis su kūriniu ir nuo paties lankytojo priklausantys kūnų judėjimai įtraukia ir sukelia stiprias emocijas bei priverčia susimąstyti – ne tik apie simboliškai į šiukšlių maišus suvystytus, menininko pagamintus kūnus, tačiau ir apie tikrąją jų reikšmę – laimės ir sėkmės paieškas, šių paieškų padarinius. Pats menininkas apie šį savo kūrinį atsiliepia: „Tarptautinė juoko kalba, simbolizuoja džiaugsmą arba neviltį. Mes visi broliai nesvarbu kokie skirtingi būtume, mes norim gyventi geriau.“

Nuo pat ryto menininkas Tadas Vosylius „Meno formos“ galerijoje dirbs paskutiniuosius darbus ties šiais savo kūriniais, taigi lankytojai turės galimybę ne tik pamatyti šiukšlių maišuose besijuokiančius pagamintus kūnus, tačiau ir susitikti su pačiu menininku, bei stebėti, kaip vyksta paruošiamieji parodos atidarymo darbai.

Parodą kuruoja Klaipėdos Kultūrų Komunikacijų Centras.

Menotyrininkė Neringa Krikščiūnaitė.