.
2014    10    30

Susitikimas su bendruomeninio projekto „Made Corrections“ kūrėjais VDU Menų fakultete, Kaune

artnews.lt

Made corrections

VDU Menų galerija „101“ ir „(Ne)matomos bendruomenės“ kviečia į susitikimą su tarptautinio projekto „Made Corrections“ iniciatoriais bei dalyviais. Viešas projekto pristatymas bei diskusija vyks spalio 31 d., penktadienį, 17 val. 30 min. VDU Menų fakulteto 207 auditorijoje.

Šių metų balandį britų ir lietuvių menininkai Kauno nepilnamečių pataisos namuose įgyvendino bendradarbiavimu su įkalintaisiais pagrįstą meno projektą. Jo metu vidines pataisos namų sienas papuošė didelio formato kalinių portretinės fotografijos ir gatvės menininkų sukurti grafitti piešiniai. Bendradarbiaudami su menininkais, kaliniai turėjo galimybę bent laikinai atskleisti kitą, ne įvykdytų nusikaltimų apibūdinamą, savo tapatybės pusę.

Spalio 29 – 31 d.d. vienas iš projekto „Made Corrections” iniciatorių, britų menininkas David Ellis vėl grįžta į Kauną. Projektą menininkas tęs bendradarbiaudamas su šiuolaikinio šokio atlikėju, Vilniuje įsikūrusio urbanistinio šokio teatro „Low Air” vadovu Laurynu Žakevičiumi ir šį kartą daugiau dėmesio skirs ne Kauno nepilnamečių pataisos namų aplinkos vizualiai kaitai, bet įkalintųjų priešiško elgesio įpročiams. Menininkai, vesdami judesio, gyvųjų paveikslų, fizinės improvizacijos ir veido išraiškų kūrybines dirbtuves, sieks padėti įkalintiesiems nugalėti vidinius barjerus, kuriais paprastai bandoma apsisaugoti nuo emocinio skausmo ir vienatvės.

Viešoje diskusijoje menininkai dalinsis projekto metu įgyta patirtimi, pristatys savo veiklos vaizdo dokumentaciją bei bandys atsakyti į klausimus, susijusius su socialiai angažuotu, bendradarbavimu su bendruomene paremtu menu.
Diskusijoje taip pat dalyvaus meno naudojimo socialiniame darbe specialistė Vilmantė Aleksienė (Lietuvos edukologijos universitetas) ir Kauno nepilnamečių pataisos namų Socialinės integracijos į visuomenę skyriaus darbuotoja Edita Simonavičiūtė.

Apie projektą „(Ne)matomos bendrumenės” plačiau žr.: https://www.facebook.com/nematomosbendruomenes?fref=ts

Foto: Tomas Pabedinskas