.
2016    11    28

Sugrįžta „Slaptas menininkų atvirukų aukcionas“ AV17 galerijoje

artnews.lt

aukcionas_

Gruodžio 1 d., 18 val., AV17 galerijoje jau antrą kartą vyks vieną vakarą truksiantis Slaptas menininkų atvirukų aukcionas.

Renginys vyks nuo 18 iki 20 val. AV17 galerijoje, Aušros Vartų g. 17.

Aukciono metu AV17 galerijoje (Aušros Vartų g. 17) lankytojai už pasiūlytą kainą turės galimybę įsigyti įvairių Lietuvos autorių sukurtus atvirukus. Autorystė bus atkleista tik po įsigijimo, tokiu būdu skatinant lankytojus atvirukus rinktis atsižvelgiant ne į autorių pavardes, o į pačių darbų meninę vertę. Aukcione autoriai pristatys atvirukus, kurie stebins tiek savo medžiagomis, tiek turiniu bei šitaip išlips iš atviruko formato rėmų.

Sukurti atvirukus naujai pažvelgiant į šį mažo formato žanrą buvo pakviesti įvairių sričių ir kartų menininkai. Aukcione dalyvaus jau gerai žinomi Lietuvoje autoriai, tokie kaip Vidas Poškus, Evaldas Jansas, Eglė Kuckaitė, Naglis Baltūšnikas, Paulius Šliaupa, Vitalis Čepkauskas, Nerijus Erminas, Karina Lazauskaitė, Rafal Piesliak, Mykolė Jencienė, Sigitas Baltramaitis, Monika Požerskytė, bei kylantys menininkai, meno specialybių studentai.

Slaptas menininkų atvirukų aukcionas (AV17) galerijoje vyks jau antrą kartą. Pirmasis aukcionas, vykęs š. m. vasario mėn., sulaukė tiek pačių menininkų aktyvaus dalyvavimo renginyje, tiek plačiosios publikos susidomėjimo. Atvirukus kūrė įvairių sričių ir kartų menininkai, netradiciniais sprendimais bei medžiagomis stebinę aukciono lankytojus bei kolekcionierius.

Tokio aukciono idėja buvo įkvėpta panašaus renginio, jau kelis dešimtmečius vykstančio Londone. Vienas laukiamiausių meno renginių – atvirukų aukcionas, kuriame pristatomi žymiausių šiuolaikinių kūrėjų, tokių kaip Damien Hirstas, Tracey Emin, Zaha Hadid, Davidas Hockney, Gerhardas Richteris, darbai. Taigi ir Lietuvoje šis renginys, vyksiantis antrąjį kartą, tampa puikia tradicija, suteikiančia galimybę pradedantiesiems kolekcionieriams ir meno gerbėjams įsigyti išskirtinius jau žinomų arba kylančių autorių sukurtus darbus.

Aukcionas turi kilnų tikslą – visi renginio metu surinkti pinigai bus skirti globos namuose augančių vaikų meninio ugdymo rėmimui.