.
2018    11    14

Stasio Bonifacijaus Ievos paroda galerijoje namuose TRIVIUM

artnews.lt

Lapkričio 13 d. (antradienį) 18 val. galerijoje namuose TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7- 105, Vilnius) atidaroma Stasio Bonifacijaus Ievos paroda.

Stasys Bonifacijus Ieva – vienas iš mūsų keistųjų, radikalių menininkų, veikiantis panašiai kaip Eva ir Adelė, žinomas Lietuvos meno gerbėjams, einantiems į parodų atidarymus. Būtent ten Stasys Bonifacius Ieva pasirodo ir vykdo savo individualius performansus. Kaskart vis kitus, kartais su socialinės krtitikos pamušalu, kartais kupinus absurdo, bet provokacijos elementas juose yra visuomet. Įvairūs buities objektai, atskiros jų detalės tampa karūnomis, kaukėmis, radio bangomis valdomu batu- automobiliu, ūkinis muilas – laivais, plaukiojančiais menininko rankose laikomame dubenyje, žodžiu, jo fantazija ir yra tai, kas nenustoja stebinti. Savo performansus Stasys Bonifacius Ieva dažnai kuria kaip tam tikrą konfrontaciją su gražiai besišypsančia pasiruošusia viską priimti už gryną pinigą ar tiesą žiūrovų mase.

Šį kartą menininkas vėl pasiruošęs stebinti, iki paskutinės minutės neatskleisdamas, ką rodys parodoje. Bet mažai abejonių, kad tai bus dar viena mažytė paradoksali vartotojų visuomenės kritika.

Paroda veiks iki lapkričio 22 dienos.

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Galerija namuose Trivium
Vilkpėdės 7-105, Vilnius
Lankymas ne atidarymo metu iš anksto susitarus telefonu 8693 58318