.
2016    02    03

Šiuolaikinių menininkų projektas „Rezonansas", skirtas Mykolui Kleopui Oginskiui Menų spaustuvėje

artnews.lt

Cover_Vilnius copy

Nuo šeštadienio Vilniuje pristatomas šiuolaikinių menininkų projektas „Rezonansas”, skirtas Mykolui Kleopui Oginskiui. Tai – šokio spektaklis ir paroda, kur jungiamos skirtingos meno šakos, menininkų patirtys bei požiūriai.

„Rezonanso” kūrybiniame procese susijungė patyrusių savo srities profesionalų, kaip videomenininko konceptualisto Sauliaus Paliuko bei akademinės krypties kompozitoriaus Raimundo Martinkėno, ir jaunųjų menininkų, kaip inovatyvios drabužių dizainerės Eglės Sakalaitės bei klasikinio dainavimo solisto Jurgio Jarašiaus, patirtys.

VDA galerijoje 5 MALŪNAI atidarytoje parodoje pristatomi atskiri spektaklio elementai – skulptoriaus Simono Šidlausko sukurta scenografija, taip pat videoprojekcijos, kostiumai, garso takelio fragmentai. Scenos menų mėgėjams tai viena retų galimybių pažiūrėti, kaip spektaklio komponentai veikia savarankiškai.

Scenoje šios asmenybės istoriją judesiu perteiks ne tik šiuolaikinio šokio publikos mėgstami Marius Pinigis ir Andrius Stakelė, bet ir vokalistas J. Jarašius bei kapoeirą praktikuojantis Džiugas Kunsmanas.

Trečiadienį, vasario 3 d. 19 val. Menų spaustuvėje atskiri spektaklio elementai susijungs į 8 scenas, atliepiančias skirtingus M.K. Oginskio istorijos aspektus – valstybinę veiklą, pomėgį muzikai ir asmeninį gyvenimą.

Dalyvaujantys kūrėjai:

Choreografija: Indrė Puišytė

Scenografija ir šviesos: Simonas Šidlauskas

Video: Saulius Paliukas

Kostiumai: Eglė Sakalaitė

Audio: Raimundas Martinkėnas

Šokis: Marius Pinigis, Andrius Stakelė, Džiugas Kunsmanas

Vokalas: Jurgis Jarašius

Dramaturgija: Monika Jašinskaitė