.
2014    11    17

Šiuolaikinio meno festivalis „Virus’19“ Šiauliuose

artnews.lt

virus19

Lapkričio 20 d. 17 d. Šiaulių dailės galerijoje (Vilniaus g. 245) vyks šiuolaikinio meno festivalio „Virus’19“ atidarymas.

Kita rudens versija

Pilnatviškų patirčių jums žada jau devyniolikta šiuolaikinio meno festivalio „Virus“ programa. Festivalio atidarymas sutampa su jubiliejinės žinomo Lietuvos menininko, novatoriaus ir provokatoriaus Bronislovo Rudžio parodos INBOX atidarymu. Menininkas išsiskiria unikaliu erdvės, mastelio, medžiagos pojūčiu, todėl galerijos transformacija neišvengiama! Atidarymo oficialumą neutralizuos performansų ir šiuolaikinio šokio intervencijos. Norintys perprasti vidines modernaus šokio meno vingrybes kviečiami į šiuolaikinio šokio (ne)labai spektaklį „CONTEMPORARY?“. Dramatiškiems savirefleksijos seansams nuteiks radikalus Vido Bareikio teatras. Spektaklis – kolektyvinis išgyvenimas „Kaligula” pakvies jus kelionei scenos meno paribiais. Nėra lengva, bet įspūdinga ir būtina.

Norintys rimtai pasigilinti į garso ir muzikos prigimtį, nepraleiskite unikalios progos pabendrauti su šios srities guru, kompozitoriumi, eseistu, kuratoriumi ir multimedijų menininku Šarūnu Naku. Menininkas ne tik kalbės, bet ir pristatys savo audiovizualinę instaliaciją „Ziqquratu – 3“. Po elektroninės muzikos garsų skliautu pakvies naktinėti muzikinės „SPACEbar“ programos. Populiariausiame, finaliniame festivalio mados šou renginyje žaibuos drąsios avangardinės mados idėjos, mirgės kolekcijų įvairovė, vyks Wapsva Lt dizaino namų madų ir meno sintezės seansai. Festivalis „Virus“ teigia spalvingą ir šiuolaikišką rudens versiją. Pasinaudokime proga!

ŠIUOLAIKINIO MENO FESTIVALIS „VIRUS 19“

Šiaulių dailės galerija, Vilniaus g. 245
2014 m. lapkričio 20 – gruodžio 15 d.

Lapkričio 20 d. (ketvirtadienis)
17.00 VIRUS MENAS
Festivalis atidaromas Bronislovo Rudžio kūrybos paroda „INBOX”.

Lapkričio 21 d. (penktadienis)
18.00 VIRUS ŠOKIS
Menų spaustuvė pristato – Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotą ir Metų scenos įvykiu pripažintą nelabai jaunų jaunųjų menininkų labai šiuolaikinio šokio (ne)labai spektaklį „CONTEMPORARY?“
Įėjimas 5 Lt. 1,45 €

Lapkričio 26 d. (trečiadienis)
18.00 VIRUS TEATRAS
„No Theatre” spektaklis – kolektyvinis išgyvenimas „Kaligula”. Režisierius Vidas Bareikis.
Vaidina: Ainis Storpirštis, Vilma Raubaitė, Valentinas Novopolskis, Rokas Petrauskas, Petras Kuneika, Kęstutis Cicėnas, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius, Mantas Zemleckas. N-18
Įėjimas 10 Lt. 2,90 €

Lapkričio 27 d. (ketvirtadienis)
17.00 VIRUS TEORIJA
Kompozitoriaus Šarūno Nako paskaita apie šiuolaikinę muziką „Sustingęs Dionizas: apie ausis, garsus ir prietarus“. Autoriaus instaliacija „Ziqquratu – 3“. (Pristato „Meno eteris“).
Įėjimas nemokamas

Lapkričio 28 d. (penktadienis)
22.00 VIRUS PARTY
Golden Parazyth (LIVE)
(Pristato „SPACEbar“).
100 išankstinių bilietų kaina 18 lt. 5,20 € renginio dieną bilietai brangs.
SPACEbar Vilniaus g.126

Lapkričio 29 d. (šeštadienis)
19.00 VIRUS MADA
Šiuolaikinės mados šou. Daugiau nei dvidešimt jaunųjų dizainerių kolekcijų ir „Wapsva Lt” studijos programa.
Įėjimas 15 Lt. 4,34 €

22.00 VIRUS CLOSING PARTY
Dalyvauja Kaosmagik ir Illestpeace. (Pristato „SPACEbar“).
Įėjimas nemokamas
SPACEbar Vilniaus g.126

Organizatorius: Šiaulių dailės galerija.