.
2019    03    01

Ričardo Šileikos paroda „Mizanscenos“ namų galerijoje TRIVIUM

artnews.lt

Ričardo Šileikos parodos „Mizanscenos“ namų galerijoje TRIVIUM (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius)“ atidarymas įvyks 2019 m. kovo 5 d. 19 val.

Ričardas Šileika – vienas tų įdomių menininkų, netelpantis jokioje aiškiai apibrėžtoje meno srityje. „Mizanscenų“ ciklas yra apie mamos pečių ir buities rakandų dėliones joje arba apie gyvenamo gyvenimo pėdsakus.

Ričardas apie parodą: „Fotografuota, kai kiekvieną kartą lankytasi pas mamą Veroniką Šileikienę, gyvenančią Aristavos kaime, Kėdainių rajone.

Krosnis, kurią mes, namiškiai, vadiname pečiuku, po kūrenimo virsta puodų, bliūdų talpykla. O ypač vasarą- tiesiog mini podeliu. Tai yra erdvė, kurion laikinai apgyvendinami rakandai ir rykai. Paprastai pečiuko „scena“ yra užtraukiama mamos pasiūta užuolaidėle. Tai yra nuo pašalinių (netikėtų ar tikėtų užėjėlių) akių paslėpiama buities dalis.

Mama net nekurdama sukuria pečiuko „veikėjų“ mizanscenas. Pečiuko nišoje keičiantys daiktai „virsta“aktoriais.„

Ričardas Šileika (g. 1968)- rašytojas ir fotografas, subtilus kasdienybės pokštų metraštininkas ir kolekcininkas.

Parodos kuratorė: Aistė Kisarauskaitė

Organizatorius: VšĮ „Artišokai“, Vilnius

Parodą iš dalies finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba.

Paroda veiks iki balandžio 3 dienos.

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7-105, Vilnius). Darbo laikas: trečiadieniais – sekmadieniais 15:00-20:00. Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318