. PDF

Studijos AHOI iš Vokietijos menininkų paroda „Vilkamirgės" galerijoje Ukmergėje

Sausio 19 d., penktadienį, 17 val. „Vilkamirgės” galerijoje (Vienuolyno g. 14, Ukmergė) įvyks studijos AHOI iš Karlsrūhės, Vokietijos menininkų piešinių parodos atidarymas.

„Vilkamirgės” galerija Ukmergėje šiemet pradeda rodyti ne tik profesionalų, bet ir autsaiderių meną.

Autsaiderių menas (outsider art / art brut) – tai savamokslių kūrybinė raiška, nesekanti jokia estetikos tradicija, spontaniška, nuoširdi, kartais labai atvira, „neapdorota“. O dažnai spalvingos autsaiderių menininkų gyvenimo istorijos yra jų kūrybos dalis ir kontekstas. Vakaruose autsaiderių menas žinomas ir vertinamas jau kelis dešimtmečius. Jis traukia profesionalių menininkų, kuratorių, kolekcininkų dėmesį. Pristatydami savamokslių menininkų kūrybą, mes remsimės vakarietiška autsaiderių meno koncepcija.

Pirmojoje parodoje bus pristatyta studijos AHOI iš Karlsrūhės, Vokietijos, menininkų piešinių paroda.

Studijos vadovė Brigitte Reisz sako, kad daug gabių žmonių su negalia negauna tinkamų švietimo paslaugų. Studijoje AHOI stengiamasi sudaryti palankias sąlygas tokių žmonių meniniam lavinimuisi. Čia, bendradarbiaudami su profesionaliais menininkais, žmonės su negalia ugdo savo meninius gabumus ir plėtoja individualius vaizdinius. Taip pat, studija siekia dalyvauti meno rinkoje.

Paroda veiks sausio 19 d. – vasario 29 d.