.
2015    08    25

Paroda „Tap Water“ Lietuvos Rusų Dramos teatro erdvėse

artnews.lt

tap-water-ad03

“Srovė neturi būti mūsų; vanduo neprivalo būti mūsų; bevardis vanduo žino visas mano paslaptis. Ta pati atmintis skverbiasi iš kiekvienos versmės.”

— Gaston Bachelard

Peripatetikas žino, jog erdvės – tai daugelio burnų karaoke: žodžiai, kuriais brėžiami takai vamzdynais nuteka į bendrą apytakos ratą. Jie plauna prieglobsčių ir slėptuvių pamatus, dūlančius atminties klampynėje. Peripatetikas taip pat numano, jog žvilgsnis turi apetitą, o akys kaip liežuviai ragaudamos tįsta skersgatviais ir koridoriais bepindamos neatrišamą mazgą. Laša, laša…

Paroda „Tap Water“, vyksianti Lietuvos Rusų Dramos teatro erdvėse — tai miesto folklorinės geografijos ir kalbinių bendruomenių tyrimas, kuriame istorinis teatro pastatas dalyvauja ir kaip ready-made kūrinys, ir kaip savarankiškas personažas, kartu su parodos dalyviais bei svečiais gurkšnojantis stiklinę čiaupo vandens

Lankytojai kviečiami į atidarymo šventę rugsėjo 2 d. 19 val., vyksiančią pagal Valentino Klimašausko sukurtą scenarijų. Vakaro metu vyks puota, kurios metu siūlomas Jono Paleko ir Rūtenės Merkliopaitės autorinis meniu ir specialus Laurent-David Garnier ir Jokūbo Čižiko kokteilis, kviečiantis drauge šnekinti vietinius augalus ir pasiklysti orkestro duobėje.

Parodoje dalyvaujantys menininkai:

Arturas Bumšteinas (LT), Ivan Galuzin (NO), Laurent – David Garnier (FR), Monika Kalinauskaitė (LT), Laura Kaminskaitė (LT), Valentinas Klimašauskas (LT), Marija Rasa Kudabaitė (LT), Žilvinas Landzbergas (LT), Lietuvos rusų dramos teatras, Nicholas Matranga (US), Rūtenė Merkliopaitė (LT), Darius Mikšys (LT), Kęstutis Montvidas (LT), Beatričė Mockevičiūtė (LT), Robertas Narkus (LT), Jonas Palekas (LT), Post Brothers (US), Augustas Serapinas (LT), Gintautė Skvernytė (LT), Rokas Valiauga (LT), Lina Zaveckytė (LT).

Parodos kuratorius Audrius Pocius (LT).

Iki rugsėjo 17 d. parodą galima nemokamai aplankyti specialiose ekskursijose arba pagal susitarimą el. paštu audrius.poc@gmail.com . Ekskursijų datos ir laikai bus paskelbti po atidarymo.

Parodą remia Prancūzų kultūros institutas Lietuvoje ir „Koncernas SBA“. Už pagalbą ir bendradarbiavimą dėkojame Arūnui Martinkevičiui, Miglei Kazlauskaitei, Gailei Pranckūnaitei, Ryčiui Saladžiui, Laurai Varnauskaitei, Laurynui ir Liucijai Adomaičiams, Katerinai Kovalkovai, Jonui Vaitkui, Kąstyčiui Narmontui, Andriui Balevičiui, Karinai Metrikytei, Auridui Gajauskui ir visai Lietuvos Rusų dramos teatro bendruomenei.