.
2014    04    22

Michaelo Sanchezo paskaita „Sezonai retrospekyviai“ NDG

artnews.lt

Jutta Koether

Balandžio 30 d., trečiadienį, 17 val. Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks antrasis paskaitų ciklo, skirto šiuolaikinio meno teorijos problemoms, renginys – Michaelo Sanchezo paskaita „Sezonai retrospekyviai“.

„Sezonai retrospektyviai“ atsirado iš ilgalaikio Sanchezo susidomėjimo vokiečių menininkės Juttos Koether paveikslų serija „Sezonai“. Paskaitoje vietoj šių savitų paveikslų analizės jis pasiūlys pamąstyti apie sezoninių distribucijos ritmų apskritai likimą. Pasitelkdamas televiziją (konkrečiai, Netflix serialą „Kortų namai“ („House of Cards“)), madą ir šiuolaikinį meną kaip atvejo studijas, Sanchezas siekia suprasti būdus, kaip persipina techniniai ir ekonominiai modeliai. Šios užduoties tikslas – suvokti, kaip internetinė distribucija, kuri yra esmiškai postsezoninė, veikia sykiu su rizikos vadyba paremtais ekonominiais modeliais.

Michaelas Sanchezas yra Columbia universiteto (Niujorkas, NY) meno istorijos doktorantas. Šiuo metu jis rašo disertaciją apie ankstyvąjį šiuolaikinio meno infrastruktūros vystymąsi 1970-aisias. Sanchezo tekstai, skirti šiuolaikiniam menui ir medijoms, spausdinami tokiuose žurnaluose kaip „Artforum“ ir „Texte zur Kunst“, parodų kataloguose (Whitney Amerikos meno muziejaus katalogas) ir knygose („Art and Subjecthood. The Return of the Human Figure in Semiocapitalism“, Sternberg Press, 2011).

Renginys vyks anglų kalba.

Renginio organizatorė: Inesa Pavlovskaitė (The Gardens)
Renginio partneris: Nacionalinė dailės galerija