.
2013    12    17

Meno ir edukacijos centras Rupert kviečia teikti paraiškas rezidencijų programai

artnews.lt

Rupert-residency

Rupert, meno ir edukacijos centras, kviečia teikti paraiškas rezidencijų programai 2014-ų metų pirmai pusei. Paraiškos rezidencijų programai yra priimamos iki 2013 metų gruodžio 20–os dienos. Rezidencijos vyks 2014 m. dviem etapais: vasario 1 – balandžio 12 d. ir balandžio 21 – birželio 30 d.

Galimi du rezidencijų tipai: ilgos rezidencijos (10 savaičių trukmės) ir lanksčios trukmės rezidencijos (2-8 savaitės). Rupert rezidencijų programa veikia atskirai nuo edukacinės programos, tačiau yra glaudžiai su ja susijusi. Rezidentai turi galimybę bendradarbiauti ir dalyvauti renginiuose kartu su edukacinės programos studentais, tuo pačiu tobulindami savo individualius projektus. Rupertas neapibrėžia projektų temos, tačiau skatina socialinius ar į edukaciją orientuotus, su Vilniaus specifika (paveldu, bendruomenėmis, institucijomis) susijusius projektus.

Prašome siųsti užpildytą paraiškos forma ir savo CV bei portfolio (ne daugiau kaip 5 darbai) adresu residencies@rupert.lt iki gruodžio 20-os d. vidurnakčio.
Rezidencijų programa yra nemokama, programoje gali dalyvauti bet kokio amžiaus ir išsilavinimo dalyviai. Sėkmingi kandidatai bus pakviesti į “gyvą” arba Skype interviu netrukus po paraiškų priėmimo pabaigos.

RUPERT rezidencijų programa yra skirta plačiam kūrėjų spektrui: menininkams, rašytojams, kuratoriams, kultūros vadybininkams bei mąstytojams. Rezidencijų programos metu vietiniams ir tarptautiniams rezidentams yra suteikiama galimybė gyventi ir kurti Vilniuje ir čia įgyvendinti savo asmeninius projektus. Rezidentai taip pat turi galimybę bendradarbiauti su edukacinės programos dalyviais.

Kiekvienam rezidentui yra suteiktiama kūrybai skirta studija su antresole (apie 52 kv.m.). Studijos pilnai įrengtos, su bevielio interneto (WiFi) prieiga. Pastate taip pat yra erdvi galerija, skaitykla, konferencijų salė ir virtuvės, kuriomis gali naudotis rezidentai.