.
2018    08    30

Malvinos Jelinskaitės paroda „Tačiau norėčiau“ galerijoje „Artifex“

artnews.lt

Rugsėjo 7 d. (penktadienį) 18val., Vilniaus galerijų savaitgalio metu, VDA tekstilės galerijoje „Artifex“ vyks  Malvinos Jelinskaitės parodos „Tačiau norėčiau“ atidarymas, tačiau paroda bus atidaryta žiūrovams nuo rugsėjo 4 d.

Parodos metu: rugsėjo 8, 15 dienomis (šeštadieniais) 15-17 val., taip pat rugsėjo 11, 12, 13 dienomis nuo 16 iki 18 val. vyks kūrybinės dirbtuvės su autore: pasirinktų ornamentų siuvinėjimas (metaforiškai ir realiai) ant autorės sukurtų fotografinių paviršių.

Autorė apie parodą:

“Ieškau ornamento gamtoje, kultūriniuose, istoriniuose ir meno artefaktuose. Ornamento, kurį norėčiau apsivilkti, tačiau ne drabužis ar ornamentas svarbiausias parodoje, o pats pasimatavimo aktas kaip susitapatinimo su juo (ornamentu) ritualas, į kurį tikiuosi įtraukti ir žiūrovą.”

Agnė Narušytė apie autorę:

“Malvinos fotografijomis belieka mėgautis – nerti į tą srautą, šokinėti per bangas, plūduriuoti, tarsi estetika tebeturėtų tas pačias teises kaip modernizmo laikais, tarsi Henri Matisse’as tebesisemtų įkvėpimo iš rastų audinių.
Audinius paminėjau ne šiaip sau – Malvinos fotografijose jų daug. Dažnai būtent pro juos ji žiūri į aplinką tol, kol tekstilinio ornamento kontūrai išsilieja ir tikrovė išaudžiama…..”
Agnė Narušytė, 7MD, 2015 vasario 20 d.