.
2016    02    01

„Malonioji 6“ per albumą persikelia į Sodų 4

artnews.lt

Malonioji6_virselis_web

Vasario 3 d. 18–21 val. Sodų g. 4, Vilnius, vyks žaliojo albumo „Malonioji 6: projektų erdvė / project space“ pristatymas ir naujos LTMKS erdvės atidarymas.

Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga (LTMKS) kviečia į buvusios projektų erdvės „Malonioji 6“ katalogo Malonioji 6: projektų erdvė / project space pristatymą. Šiame drobe apvilktame ir gausiai iliustruotame dvikalbiame albume pristatomos LTMKS 2014–2015 metais kuruotos parodos, atviros menininkų studijos, menininkų pokalbiai, laboratorijos, dirbtuvės ir kiti vykę renginiai, taip pat išvardijamas erdvės įkūrėjų Ūlos Tornau ir Žilvino Landzbergo 2012–2013 metais kuruotų parodų sąrašas. „Malonioji 6“ kataloge surinktos ištraukos iš įvairių apžvalginių ir kritinių straipsnių leis atrasti ir tuo pačiu pakeliauti po daugialypius tekstų ir vaizdų pasaulius internete. Tuo šis albumas pasitarnaus ir kaip navigacijos priemonė tarp beribių interneto srautų. Galiausiai jis liks kaip projektų erdvės, ketverius metus įvairiomis meno formomis bendravusios su Lietuvos bei užsienio menininkais, dienoraštis.

„Malonioji 6“ – tai ketverius metus veikusios galerijos ir projektų erdvės jaukiame mediniame Žvėryno name pavadinimas ir jos adresas. „Malonioji 6“ buvo projektų erdvė, kuri kartais virsdavo galerija, o kartais – susitikimų ir susipažinimų vieta, kūrybine dirbtuve ar laboratorija, žinių apsikeitimo platforma, pokalbių ir diskusijų erdve, muzikos, pasigrojimų ir performansų vieta ar tiesiog sodeliu su griliumi. Tarpdisciplininio meno ir jo jungčių su kitomis veiklos sritimis nutikimai, atsitikimai ar netikėti susidūrimai nuolat tvyrojo „Malonioji 6“ erdvėje bei jos tinkluose, kuriuos valdė ne struktūriškas programavimas, o organiškas laiko, erdvės, žmonių bei jų idėjų ir artefaktų derinys.“, teigia Vytautas Michelkevičius, LTMKS pirmininkas ir vienas iš erdvės tęstinumo iniciatorių.

Katalogo atsiradimas žymi natūralios įvykių sekos nulemtą projektų erdvės persikėlimą iš Maloniosios gatvės į Sodų gatvę. Žaliojo albumo pristatymas vyks šioje naujojoje LTMKS projektų erdvėje, kuri jau netrukus pakvies dalintis meno idėjomis nauju ritmu.

Pristatyme 19 val. garsinę improvizaciją naudojant katalogą kaip partitūrą atliks „Quartet Twentytwentyone“ (Dombrovskij, Bumšteinas, Lapelytė, Lys).

Katalogo Malonioji 6: projektų erdvė / project space sudarytoja Karolina Rybačiauskaitė, dailininkė Laura Grigaliūnaitė, leidėjas Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjunga (LTMKS), tekstų autoriai Vytautas Michelkevičius, Karolina Rybačiauskaitė, Lina Rukevičiūtė.

Kiekvienam, radusiam save kataloge, padovanosime po leidinį.

Katalogą platins kitosknygos.lt ir kai kurie knygynai. Jo ištraukas galima peržiūrėti internete issuu.com/ltmks. Daugiau informacijos www.malonioji.lt bei www.letmekoo.lt.

LTMKS vienija beveik šimtą šiuolaikinio meno kūrėjų bei rengia parodas, įvairius meno procesus, kūrybines dirbtuves, knygas bei menininkų mainų programas.

Rėmėjai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija ir Lietuvos kultūros taryba bei privatūs dalininkai.