.
2016    01    26

Kultūros vadybos profesionalai buriasi į asociaciją ir kviečia naujus narius

artnews.lt

kvad

Fizinius asmenis vienijanti Kultūros vadybininkų asociacija (KVAD) pradeda antrus veiklos metus ir kviečia aktyvius kultūros vadybos profesionalus burtis į profesinę bendruomenę.  KVAD buria įvairiausių sričių ir sektorių atstovus, teoretikus ir praktikus – teatro, šokio, muzikos, vizualiųjų menų, čia dalyvauja kultūros vadybininkai iš valstybinio ir nevyriausybinio sektorių, akademikai ir praktikai. Asociacijoje vystomas asmeninis ir tarpsritinis bendradarbiavimas, gyvas ir virtualus dalijimasis aktualia kultūros lauko informacija.

Pasak KVAD direktorės, kultūros vadybininkės Vaidos Stepanovaitės, “Lietuvoje kultūros vadybininko profesija nėra apibrėžta, įtraukta į profesijų klasifikatorių, skelbiamą Ūkio ministerijos tinklapyje (nors kultūros vadybininkus ruošia ne viena aukštoji mokykla), dėl to atsiranda ir neaiškumų mokestinėje sistemoje, kurioje daug kultūros vadybininkų dirba kaip laisvai samdomi darbuotojai”.

Naujiems nariams asociacija pirmiausiai siūlo “gyvo” ir virtualaus bendravimo platformą, kurioje galima aptarti profesines problemas, kultūros aktualijas, į jas reaguoti, siūlyti sprendimus, diskutuoti, rasti skirtingų kultūros sričių interesus atliepiančius sprendimus. Asociacija ragina kultūros vadybininkus drauge ginti savo profesinius interesus, konstruktyviai kritikuoti šalies kultūros politiką, ieškoti dialogo su politikais vyriausybėje ir savivaldos organuose. Veikla asociacijoje vyksta visuotiniuose susitikimuose, darbo grupėse, skirtose konkretiems kultūros sektoriaus klausimams spręsti bei virtualiame forume.

2016 m. KVAD daug dėmesio skirs asociacijos narių kompetencijoms kelti:  bus rengiamos mokymų/ praktinių seminarų sesijos kultūros vadybos profesionalams. Numatomi mokymai autorinių teisių, autorinių sutarčių apmokestinimo klausimais (komentuos VMI ir SODRA darbuotojai), seminarai apie alternatyvių finansavimo šaltinius bei pradedantiesiems kultūros vadybininkams – apie kultūros projekto vadybos ciklą. Dalis šių seminarų bus vieši (su nuolaida asociacijos nariams), kiti – skirti tik asociacijos nariams.

Išsami informacija apie asociaciją, jos tikslus bei narystę pateikiama svetainėje www.kvad.lt. Susidomėję naryste asociacijoje kultūros vadybos profesionalai dėl narystės turėtų kreiptis į KVAD valdybą.