.
2019    09    18

Katalogo „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“ pristatymas uždarytame Fabijoniškių sąvartyne

artnews.lt

Rugsėjo 28 d. 14 val. uždarytame Fabijoniškių sąvartyne prasidės ekskursija, kurios metu bus pristatytas katalogas „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“.

2017 m. Nacionalinėje dailės galerijoje veikė paroda „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“. Joje siūlyta pažvelgti į miestą kaip į ekosistemą, kurios vyraujantis elementas yra žmogus. Parodą sudarė penki nauji šiuolaikinio meno kūriniai, sukurti bendradarbiaujant su mokslininkais, ir šeši moksliniai tyrimai, kurių pristatymus kartu su mokslininkais parengė parodos kuratoriai.

Išleidžiamo parodos katalogo proga vyks hidrogeologo Mykolo Kaminsko vedama ekskursija 1987 m. uždarytame Fabijoniškių sąvartyne. Parodoje buvo pristatyti dr. Vidos Motiekaitytės 9-ame ir 10-ame dešimtmečiais atlikti Fabijoniškių sąvartyno augalijos tyrimai. Mykolas Kaminskas bendradarbiavo su dr. Vida Motiekaityte, o nuo 2006 m. kasmet atlieka sąvartyno grunto monitoringą. Ekskursijos metu bus pasakojama apie sąvartyne vykstančius kaitos procesus.

Ekskursijos dalyviai galės įsigyti parodos katalogą.

Renginys nemokamas, bet su būtina registracija el. paštu egle@ndg.lt arba telefonu 8 675 10015. Registruoti dalyviai gaus tikslią informaciją apie susitikimo vietą.

Dr. Vidos Motiekaitytės atliktų Fabijoniškių sąvartyno tyrimų pristatymas parodoje „Miesto gamta: pradedant Vilniumi“. Vitalij Červiakov nuotrauka