.
2014    10    08

Jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos paroda „KELIAS / CELŠ / KETT“ Latvijos dailininkų sąjungos galerijoje

artnews.lt

IELUGUMS_IZSTADE2

Spalio 10 d., penktadienį, 17 val.  Latvijos dailininkų sąjungos galerijoje (11. Novembra krastmala 35, Ryga) atidaroma jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos paroda „KELIAS / CELŠ / KETT“.

Šia paroda siekiama akcentuoti šalių vienybės liudijimus Baltijos kelyje. Vienybė svarbi ir šiandien, siekiant atskleisti menininkų pozicijas vieningame projekte, atspindinčiame sudėtingus laikmečio pokyčius, skirtingas Baltijos šalių ekonomines, politines ir kultūrines situacijas. Parodoje pasitelktos visuomenei ir kūrybai aktualios laisvės, nepriklausomybės, valstybingumo, tautinio  identiteto idėjos buvo apibrėžtos „kelio” kaip ėjimo į priekį, žmogaus gyvenimo kelio, nūdienos aktualijų meninės išraiškos metafora.

Parodoje eksponuojami Lietuvos, Latvijos ir Estijos dailininkų sąjungų menininkų darbai. Ši paroda jau buvo eksponuota Vilniuje š.m. rugsėjo 2 – 27 dienomis. Po eksponavimo Rygoje, ši paroda keliaus į Naujojo meno muziejų Pärnu ir Estijos Nacionalinės bibliotekos galeriją Taline.

Parodos iniciatorius – Lietuvos dailininkų sąjungos galerija ARKA.

Partneriai – Lietuvos dailininkų sąjunga, Latvijos dailininkų sąjunga, Estijos dailininkų sąjunga, Latvijos dailininkų sąjungos galerija, Pärnu muziejus, Estijos nacionalinė biblioteka.

Paroda Rygoje bus eksponuojama iki š.m. lapkričio 3 dienos.