.
2011    02    13

Jolantos Kyzikaitės paroda galerijoje „Meno niša“

artnews.lt

Vasario 15 d., antradienį, 17 val. galerijoje „Meno niša“ (J. Basanavičiaus g. 1/13, Vilnius) atidaroma Jolantos Kyzikaitės tapybos ir piešinių paroda.

Jolanta Kyzikaitė gimė 1980 m. Kaune. 2004 m. baigė tapybos magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Jau nuo 2003 m. menininkė aktyviai dalyvauja šiuolaikinio meno projektuose, jos kūryba buvo pristatyta daugiau nei 30 parodų Lietuvoje ir užsienyje. 2010 m. Jolanta Kyzikaitė laimėjo pirmą vietą konkurse „Jaunojo tapytojo prizas“, dalyvavo „Artist in residence“ programoje Austrijoje. Menininkų rezidencijoje sukurtus piešinius ir tapybą dailininkė pristatys parodoje „Laikinai išvykus“.

Apie naujas asmenines patirtis, aktualiai interpretuojamas ir perteikiamas kūryboje, menininkė sako: „Vienoje sukurtuose darbuose viskas matoma pro kameros akutę. Tai susiklostė savaime – žiūrint į savo vaikų nuotraukas kompiuteryje ar bendraujant su jais vaizdo pokalbiais. Juk tai dažnas Lietuvos emigrantų tėvų ir vaikų ryšys – per skype pokalbius ar nuotraukas. Pastebėjau, kad ir kitose situacijose vis dažniau žiūriu per fotoaparato akutę – į miestą, meną, žmones. Taip sukūriau ir kitus darbus – juose noras pamatyti save kitų menininkų kūriniuose, taip, kaip ir noras pamatyti save vaikuose. Šis žiūrėjimas, tai ne tik lyginimas ar ieškojimas, bet ir noras pasislėpti už ekrano, veidrodžio ar kitų objektų.“

Paroda veiks iki kovo 12 d.

Iliustracija: Jolanta Kyzikaitė. David Lynch ir mano širdis. 2010, akrilas, drobė, 154 x 195