.
2014    05    12

Deborah Bell paskaita „Fotografijos meno rinka ir kolekcionavimas“ Kauno fotografijos galerijoje

artnews.lt

Gegužės 16 d., penktadienį, 17.30 val. Kauno fotografijos galerijoje (Vilniaus g. 2, Kaunas) vyks amerikiečių lektorės Deborah Bell paskaita „Fotografijos meno rinka ir kolekcionavimas“.

Deborah Bell, fotografijos agentė ir vertintoja iš JAV, jau daugiau nei tris dešimtmečius aktyviai veikia meno rinkoje, yra XIX-XXI a. fotografijos žinovė. Įvairiose galerijose ji yra dirbusi su tokių fotografų, kaip August Sander, Diane Arbus, William Eggleston, Garry Winogrand kūryba, keletą metų vadovavo prestižiniam Niujorko Christie‘s aukciono fotografijos skyriui. Susitikimo metu lektorė kalbės apie fotografijos meno rinką ir kolekcionavimą Jungtinėse Amerikos Valstijose bei Europoje.

Deborah Bell (g. 1954) su fotografijos kūrinių rinka pažįstama nuo 1983 m., kai pabaigusi studijas Menų ir dizaino koledže Mineapolyje ir dailės istorijos studijas Hunterio koledže, pradėjo dirbti Sanderio galerijoje, kurioje buvo pristatoma senoji čekų ir vokiečių fotografija (Augustas Sanderis ir kt.) Nuo 1988 m. Deborah Bell dirbo nepriklausoma fotografijos agente, keletą metų dėstė fotografijos istoriją Vizualiųjų menų mokykloje. 2011–2013 m. vadovavo Niujorko Christie‘s aukciono fotografijos departamentui. Šiuo metu Bell yra nepriklausoma fotografijos agentė ir vertintoja.

Susitikimo organizatorius – JAV ambasada Vilniuje
Renginio partneris – Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius