.
2018    07    09

Atviros dirbtuvės „Mišrių kūnų elgesys“ Rupert centre

artnews.lt

Liepos 12 d., nuo 18 val. Rupert kviečia į dviejų dalių kūrybines dirbtuves su menininkais Anastasija Sosunova, Sarah Chow ir Daniel Rossi. Renginys yra Rupert grupinės parodos „Susipynusios istorijos“ dalis.

Dirbtuvės „Mišrių kūnų elgesys“ pagrįstos mintimi, jog medžiagos formuoja mus ir mūsų elgesį, o mes savo ruožtu kuriame skulptūras savo kūnų judesiais ir erdve. Panaudodami molį kaip pagrindą, dirbtuvių dalyviai atras, kaip įvairios į jį įmaišomos rastos medžiagos keičia jo struktūrą ir išvaizdą, kaip kinta mūsų požiūris į jo formavimą ir galutinio rezultato lūkesčius. Dviejų valandų trukmės dirbtuvių metu menininkė Anastasija Sosunova bei Rupert rezidentai, menininkai Sarah Chow ir Daniel Rossi gilinsis į kūrybinius kaitos procesus bei kaip kūnas gali tapti kūrybine medžiaga. Dirbtuvių metu dalyviai bus kviečiami tyrinėti Rupert apylinkes, atrasti ir įmaišyti į molį įvairius objektus ir medžiagas bei jų pagalba formuoti savo kuriamų skulptūrų įkūnijamas žinutes.

Registracija vyks iki liepos 11 d., 18 val. adresu info@rupert.lt arba tel. nr: +370 682 54 930

Iki 15 dalyvių, visos amžių grupė

Trukmė: 2 val

Parodos rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė, Kanados ambasados biuras Lietuvoje, Pakrantė, UAB Exterus