.
2015    06    23

Algio Kasparavičiaus paroda „Distancijos ir destinacijos“ galerijoje „si:said“

artnews.lt

Algis Kasparavicius_instaliacijos fragmentas_3

Liepos 2 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. galerijoje „si:said“ (Galinio Pylimo g. 28, Klaipėda) atidaroma skulptoriaus Algio Kasparavičiaus paroda „Distancijos ir destinacijos“.

Parodoje „Distancijos ir destinacijos“ autorius persvarsto proceso ir galutinio rezultato santykį. Atstumai tarp būti ir atrodyti, tarp kurti ir imituoti, kokie jie yra, kas yra kliūtys norint juos įveikti? Kokios jos, ir ar iš viso egzistuoja? O gal daug kas yra išsigalvota ir susikurta, tam kad galėtume išvengti susidurimo su savo autentiškumu? Vardan ko tai darome? Baimė ir bėgimas nuo jo kuria pasikartojančius vaidmenis ir verčia atlikti ritualus, pramanytas ar susitartas būtinybes aukojant savo ribotą laiką.

Instaliaciją sudaro mobilūs objektai: medinės lentos su ofisinių, juodų, vyriškų, idealiai nublizgintų batelių medinėmis nosimis, edinis barjeras – „ožys“,  medinė sudegusi lemputė su juodu laidu. Objektų prigimtis nors ir iš pirmo žvilgsnio atpažįstama, bet jų interpretacija neleidžia jų vertinti tiesiogiai, jie tarsi egzistencinis rebusas, nepasiduodantis sprendimui ar logizavimui, bet persmelkiantis savo atmosferiškumu.

Algis Kasparavičius (g. 1975) 2005 m. baigė skulptūros magistro studijas Vilniaus dailės akademijoje. Parodose dalyvauja nuo 2000 m. Rengia personalines parodas Lietuvoje ir užsienyje, aktyviai dalyvauja grupinėse parodose. 2012 m. ir 2015 m. gavo valstybės stipendiją kultūros ir meno kūrėjams. Autorius kuria instaliacijas, skulptūras, šiuo metu daugiausia savo darbuose tyrinėja žmogaus emocinį ir psichinį pasaulį, ryšį su jį supančia aplinka. Kūryboje ieško naujų raiškos būdų. Gyvena ir kuria Lazdijuose.

Paroda veiks iki liepos 30 d. Galerijos darbo laikas II‒V 14-18 val.

Kuratorius ‒ Audrius Karečka.