.
2023    04    03

Klaipėdietė Rosana Lukauskaitė prisijungia prie naujosios „Artnews.lt" žurnalo Lietuvos regionų redakcijos

artnews.lt

„Artnews.lt” skaitmeninis žurnalas daugiau nei penkiolika metų reflektuoja ir skleidžia Lietuvos šiuolaikinio vizualaus meno sroves, bendradarbiaujant su plačiu būriu meno kritikų ir rašytojų. Šiemet vyriausios redaktorės Vaidos Stepanovaitės vedamą žurnalą papildys redakcinė komanda, leisianti akyliau apžvelgti konkrečių Lietuvos regionų šiuolaikinio meno vyksmus. 

„Artnews.lt” pristato Lietuvos regionų redakcijos narę – Rosaną Lukauskaitę, atstovausiančią Klaipėdą.

Rosana Lukauskaitė – literatūrologė, vizualiųjų ir scenos menų kritikė. Ji yra parašiusi virš šimto straipsnių lietuvių ir anglų kalbomis, kurių dalį galite rasti artnews.lt ir echogonewrong.com portaluose. Rašytoja taip pat yra išleidusi poezijos knygą „Meilės nerasi konservų dėžutėje”. Išgirsti Rosanos balsą galite jos tinklalaidėje „Menofestacijos”, kur ji kalbindavo menininkus.

„Jau kuris laikas rašant apžvalginius straipsnius Artnews.lt ir Echogonewrong portalams, pastebėjau kritinės žiūros poreikį Klaipėdos krašte vykstančioms parodoms. Gavusi pasiūlymą tapti Artnews.lt regionine redaktore, mielai to imuosi ir tikiu, kad šiais laikais „regionas“ yra jau tik geografinę vietovę, bet ne kultūrinį gyvenimą nusakantis terminas. Ketinu dirbti siekdama atskleisti Klaipėdos krašto meno lauko įvairovę, talentus ir potencialą. Mano tikslas yra suteikti balsą šio regiono kūrėjams, taip padedant sukurti glaudesnį bendruomenės ryšį, skatinantį kūrybinius pokyčius. Taip pat noriu atkreipti dėmesį į šio krašto unikalumą ir pabrėžti vietinio meno įvairovę bei kokybę.

Praeityje Klaipėdos kraštas galėjo būti laikomas „provincija“, tačiau šiais laikais tai turėtų tapti tik stiprybės simboliu, o ne apribojimu. Technologijų amžius leidžia mums lengvai bendrauti su kitais miestais ir šalyse esančiomis meno bendruomenėmis, todėl Klaipėdos meno kūrėjai ir kritikai turi galimybę formuoti savo sceną ir prisidėti prie pasaulio meno diskurso. Esu dėkinga redaktorei Vaidai Stepanovaitei už šią galimybę, ir tikiuosi, kad Klaipėdos krašto parodų apžvalgos, straipsniai, menininkų bei kuratorių interviu ir esė, publikuojami Artnews.lt ir Echogonewrong portaluose, sėkmingai skleis žinią apie šio regiono meno gyvenimą ir pasiekimus.“ – sako Rosana.

R. Lukauskaitės iki šol parengtus tekstus Artnews.lt žurnale galite rasti https://artnews.lt/author/rosana-lukauskaite, bei Echo Gone Wrong žurnale (vyr. redaktorė Vitalija Jasaitė) – https://echogonewrong.com/author/rosanalu.

Fotografija: Ingrida Mockutė-Pocienė.