.
2018    09    10

Susitikimas su jauna performanso ir judesio meno kūrėja Inga Galinyte Kaune

artnews.lt

Pavasarį startavęs renginių ciklas „Atviras kodas“, skirtas susipažinti su jaunaisiais kūrėjais, jų darbais bei neformaliai diskutuoti apie šiuolaikinį meną ir jo vietą mūsų gyvenime, tęsia savo programą ir kviečia susitikti su jauna performanso ir judesio meno kūrėja Inga Galinyte.

Antrame mūsų ciklo susitikime dalyvaus perspektyvi, įdomi menininkė, užsiimanti perfomatyviomis meno praktikomis. I. Galinytė prieš porą metų baigė tekstilės meno magistro studijas ir jau savo baigiamuoju darbu deklaravo, kad į meną ir saviraišką žvelgia žymiai plačiau. Tada menininkė pristatė trijų dalių performanso vaizdo instaliaciją, skirtą meditacijos, dvasinių ieškojimų, laikinumo ir tėkmės fenomeno temai analizuoti.

Greta saviraiškos paieškų profesionaliajame mene, I. Galinytei teko išbandyti save kūrybinės komunikacijos srityje. Šiandien menininkė daugiausiai domisi ir kuria performanso ir judesio meno srityje. Neseniai ji grįžo iš Jungtinių Amerikos Valstijose mėnesį trukusios tarptautinės vasaros programos Watermill menų centre, o po poros savaičių keliaus į Tel Avivą (Izraelis), kur visą mėnesį gilinsis į judesio meną.

Susitikimo metu I. Galinytė pasidalins Amerikoje patirtais įspūdžiais ir papasakos apie laukiamas veiklas Tel Avive. Kalbėsime apie jos kūrinius ir kūrybines perspektyvas bei galimybes jauniems, kuriantiems šiuolaikinį meną menininkams startuoti tiek Lietuvos, tiek užsienio meno pasaulyje, todėl renginys ypač aktualus pradedantiesiems menininkams ir menų studentams.

Susitikimą moderuos menotyrininkė Dovilė Stirbytė.

 Laikas: Rugsėjo 13 d. (ketvirtadienis) 18.30 val.

Vieta: Talent Garden Kaunas (Laisvės al. 59, 3 a., Kaunas)

Organizatorius: LDS Kauno skyrius.

Projektą iš dalies finansuoja: Kauno savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“, UAB „Butanas“, MB „NT Tau“.