.
2010    07    09

WIDE BOY ekspedicija iš Briuselio į Maskvą

artnews.lt

wide boy

Liepos 10 d., šeštadienį, 17 val. Artkor projektų erdvėje ( S.Konarskio 37, vidiniame kieme) vyks susitikimas su menininkėmis  Lauren von Gogh ir  Anne Schiffer, kuris yra meninio projekto  projekto “Wide Boy” dalis. Šio projekto  baigtinis rezultatas įvyks liepos 31d. tarptautinėje Maskvos jaunųjų menininkų bienalėje “Qui Vive?”.

Per visą liepos mėnesį, menininkės Lauren von Gogh (g.1984) ir Anne Schiffer (g.1980) įgyvendins savo kelionę per septynias šalis – Belgiją, Vokietiją, Lenkiją, Lietuvą, Baltarusiją, Latviją, Estiją kol galų gale kirs Rusijos sieną ir pasieks Maskvą. “Wide Boy” tai terminas kilęs Didžiosiojoje Britanijoje 1940-ais , kuris veikia kaip nuorodą į juodosios rinkos dylerį ir pan. Kiekviename taške menininkės kviečia kuratorius, meno kritikus, aktyvistus dalyvauti susitikimuose viešoje ar uždaroje erdvėje (šiuo atveju, Artkor projektų erdvės vidiniame kieme).

Projekto metu bus renkama rastų ar sukurtų meno kūrinių kolekcija, kuri turės savitų kiekvienos šalies bruožų ir bus eksponuojama turgavietės tipo stende – instaliacijoje Maskvos jaunųjų menininkų bienalėje. Projekto tikslas yra išsiaiškinti tarptautinių menininkų bendradarbiavimo problemas, kuomet yra atsiribojama nuo komercinių įtakų ir meno rinkos pinklių, pabrėžiant, kad laisvas judėjimas šiais laikais yra gerokai apribotas politinių, geografinių ir finansinių veiksnių. Todėl menininkės Schiffer ir von Gogh siūlo nuvežti nedeklaruotų meno kūrinių kolekciją į Maskvą , tokiu būdu akcentuodamos bei ignoruodamos kai kurias fizines kliūtis. Anne Schiffer gimė 1980 m. Dureno mieste, Vokietijoje. Baigė vaizduojamojo meno mokslus Utrechto dailės akademijoje ir atliko postgraduate programą Olandų meno institute. Jau antrus metus Anne Schiffer yra Hisk programos kandidatė- laureatė. Anne šiuo metu gyvena Roterdame, Olandijoje.