.
2019    12    03

Vyginto Orlovo paroda „Xqvhawhhef“ VDA „Titanike“

artnews.lt

Nuo gruodžio 10 d.  VDA „Titanike“ veiks Vyginto Orlovo paroda „Xqvhawhhef”. Projekto gynimas gruodžio 13 d., 14 val.

„Xqvhawhhef” yra vienos iš knygų, kurią radau Babelio bibliotekoje, pavadinimas. Šioje knygoje yra pora pastraipų iš mano doktorantūros meno projekto. Knyga ,,xvhawhhef” atsirado 2015 m., kai J. Basile’as sukūrė skaitmeninę biblioteką pagal J. L Borgeso apsakymą ,,Babelio biblioteka” (1941). Teoriškai ši skaitmeninė biblioteka talpina viską, ką įmanoma išreikšti visomis kalbos. Pastraipas, kurias radau ,,xvhawhhef”, parašiau tik 2019 m. metais apibendrindamas meno projektą. Iki parašnt tekstą nesugalvojau Babelio bibliotekoje ieškoti būtent šių žodžių, bet radęs juos dar sykį sudvejojau žodžių pajėgumu sklandžiai perteikti mintis.
Parodoje nagrinėjamos garso-vaizdžio kūrimo strategijos praktika-grįstais įrankiais. Svarba suteikiama tyliosioms žinioms ir siekiui ne tik apmąstyti, bet ir patirti, įvairialypius vaizdo ir garso ryšius. Šiais veiksmais parodoje ,,xqvhawhhef” apibendrinamas meno projektas ,,Transformacija: vaizdo ir garso ryšiai. Kompleksinė garso-vaizdžio kūrimo strategijų analizė”.

Dailės krypties meno doktorantas Vygintas Orlovas gruodžio 13 d., 14.00 val., VDA parodų salių „Titanikas”, I aukšto salėje (Maironio g. 3, Vilnius) gins meno projektą tema ,,Transformacija: vaizdo ir garso ryšiai. Kompleksinė garso-vaizdžio kūrimo strategijų analizė”