.
2020    12    23

Virtualus žurnalo Kaunui „į“ nr. 5 pristatymas

artnews.lt

Gruodžio 23 d. 18 val. Kauno fotografijos galerija kviečia susipažinti su penktuoju Žurnalo Kaunui „Į“ numeriu apie gamtą Kaune ir jo autoriais.

Kaip ir dalis žurnalo kūrybinio proceso, leidinio pristatymas šiemet dėl pandeminių aplinkybių įvyks virtualiai. Todėl trečiadienio vakarą Kauno fotografijos galerija kviečia stebėti žurnalo kūrėjų šia proga sukurto video filmo premjerą Kaunas Gallery Facebook paskyroje.

Apie žurnalą:
„Penktas žurnalo Kaunui „Į“ numeris keliauja į gamtą. Šiek tiek laukinis, šiek tiek prijaukintas, plunksnuotas ir plaukuotas, su žeme ir požemiais, su šaknimis ir lapais, apie Kauną ir ne tik apie jį.“ – Aurelija Maknytė.
Jau penktąjį kartą naujai suburta kūrybinė komanda Žurnale Kaunui „Į“ siekia įvairiapusiškai tyrinėti Kauno identitetą. Šiemet žurnalo tema – gamta ir tai kaip ji ilgą laiką formavo ir vis dar formuoja Kauno tapatybę. Šių metų numerio komandą sudaro tiek profesionalai, tiek perspektyvūs pradedantieji menininkai, rašytojai, tyrėjai.

Kaip ir kiekvienais metais, žurnalas buvo sukurtas kūrybinių dirbtuvių metu, kurias vedė architektė ir skaitmeninio meno kūrėja Aistė Ambrazevičiūtė, menininkė Aurelija Maknytė, literatūros kritikė Neringa Butnoriūtė, grafikos dizaineris Tadas Karpavičius ir Kauno fotografijos galerijos komanda.

Kūrybinė komanda/autoriai: Aurelija Ambrazevičiūtė, Gita Balžekaitė, Dalia Bieliūnaitė, BIONICS, Austėja Bliumkytė-Padgurskienė, Lina Buividavičiūtė, Rasa Chmieliauskaitė, Gintaras Česonis, Daiva Juonytė, Paulius Kliučininkas, Violeta Lazarevičienė, Vakarė Leonavičienė, Kotryna Lingienė, Aleksandras Macijauskas, Aurelija Maknytė, Lukas Mykolaitis, Inga Navickaitė-Drąsutė, Rūta Nenortienė, Paulina Okunytė, Julija Pacauskaitė, Sigita Simona Paplauskaitė, Vytautas Pletkus, Vika Pranaitytė, Julija Račiūnaitė, Rolandas Rimkūnas, Saulius Rumbutis, Paulina Ružauskaitė, Simonas Saarmann, Justinas Stonkus, Jonas Vaikšnoras, Sandra Valavičiūtė, Aistė Virketė, Gintarė Žaltauskaitė.

Leidėjas: Kauno fotografijos galerija

Spaustuvė: KOPA spaustuvė, leidinių dizaino studija

Projekto partneriai: Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus, Lietuvos zoologijos sodas, Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sodas.

Žurnalas Kaunui „Į“ yra programos „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ dalis. Programą finansuoja Kauno miesto savivaldybė, Kauno rajono savivaldybė ir Lietuvos Respublikos Vyriausybė.
Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Žurnalą įsigyti galima elektroninėje Kauno fotografijos galerijos parduotuvėje:

Žurnalas Kaunui „Į“ #5: Miestas ir gamta