.
2021    02    26

Viršutinė Riba - nauja skaitmeninio meno platforma

artnews.lt

Šeštadienį, vasario 27, 19.00 vyks naujos skaitmeninio meno platformos “Highlimits” pristatymas bei pokalbis su filosofu Kristupu Saboliumi.

Pasaulį ir kasdienybę užgriuvo savo ribų supratimas, nesvarbu, kad mūsų erdvėlaiviai išsiveržė už Saulės sistemos, galime modifikuoti genomą, o kiekvienas turintis telefoną gali daugiau negu graikų dievai. Mus kamuoja ūmus vaizduotės nepakankamumas, negalėdami įsivaizduoti naujos politinės tikrovės esame pasmerkti likti dominuojančios sistemos kilpoje. Į susidariusias krizes ieškome atsakymo žiūrėdami į mokslininkus, technologijas bei prietaisus, turėsiančius išpirkti mūsų klaidas ir išspręsti visas problemas.

Siekdami išjudinti savo surambėjusias vaizduotes, mdc “Autarkia” antrojo karantino eros pradžioje inicijavo skaitmeninio meno platformos sukūrimą. Menininkai Secum Cheung, Cole Lu, Robertas Narkus, Ignas Pavliukevičius paprastai nedirbantys tiesiogiai su medijų menu, porą mėnesių bendradarbiavo su skaitmeninio meno kūrėjais, animatoriais, programuotojais Antanu Skuču, Mantu Talmantu, Emma Norton Rae bei Joriu Čižiku, kurdami naujus kūrinius.

Projekto inciatoriai, kuratorius JL Murtaugh bei menininkas Robertas Narkus teigia kad, šiuo projektu norima reabilituoti terminą fantazija ir suteikti menininkams naujų įrankių bei erdvių kurti, pristatyti savo idėjas. Šeštadienį bus pristatomi tris nauji kūriniai, tačiau ateityje tikimasi ir toliau vystyti platformos turinį, bei pristatyti aktualius skaitmeninio meno projektus.

Renginio nuorodos internete:

Renginys ir pokalbis bus transliuojamas vasario 27d. 19.00 Autarkia facebook puslapio paskyroje: shorturl.at/jmtG8

Projektą iš dalies remia ir finansuoja Lietuvos Kultūros Taryba

Projekto koordinatorius Lukas Strolia

Grafinis dizainas Nerijus Rimkus

Iliustracijoje: Ignas Pavliukevičius Morph 2020