.
2011    02    21

VDU Menų galerijoje „101“ - paroda „Linkėjimai iš Drezdeno“

artnews.lt

Vasario 22 d. 17 val. Kaune, VDU Menų galerijoje „101“, atidaroma vokiečių menininkų kūrybos paroda „Linkėjimai iš Drezdeno“.

Parodos dalyviai – galerijos iš Drezdeno „Treibhaus“ (Šiltnamis) bendruomenės nariai: Christophas Grabneris, Danielis Petzoldas, Anett Bauer, Jakobas Flohe, Sylvia Pasztor ir Klara Meinhardt.

Galerija „Treibhaus“  buvo įkurta 1999 m. kaip menininkų saviraiškos erdvė. Drezdeno nepriklausomų galerijų aplinkoje ši galerija veikia kaip kultūrinis ir meninis centras, pasižymintis parodų ir renginių įvairove bei  drąsa ekspermentuoti.

Šiuo metu galerijos bendruomenei priklauso 16 nuolatinių narių. Tarp jų yra menininkai, juvelyrai, humanitarinių mokslų, teatro atstovai, architektai, knygų prekiautojai ir kt. Suvienyti bendros iniciatyvos bei interesų,  visi dirba savanoriškai be atlygio.

Galerijai „Treibhaus“ vadovauja kuratoriai – menininkai, atliekantys užduotis kiekvienas pagal savo išsilavinimą. Jie intensyviai bendrauja tarpusavyje, diskutuoja apie meną ir kūrybą. Daugelis galerijos bendruomenės narių yra  dailės akademijos studentai, būsimi laisvieji menininkai.

Paroda veiks iki kovo 9 d.