.
2010    07    09

VDA studentų paroda

artnews.lt

naujieji rumai

Liepos 12 d., pirmadienį, 19 val. Vilniaus dailės akademijos Naujuosiuose rūmuose (Malūnų g. 5) atidaroma VDA skulptūros katedros rengiama studentų darbų paroda. Studentai pristatys savo kūrinius, sukurtus pavasario semestro metu. Šioje parodoje dalyvauja Skulptūros ir Fotografijos ir medijos katedrų studentai. Parodoje pristatomi darbai, sukurti instaliacijos, video, fotografijos priemonėmis, taip pat objektai, performatyvūs sienų piešiniai. Studentų darbus buvo pakviesti atrinkti dailėtyrininkės Ūla Tornau ir Aušra Trakšelytė bei menininkas Žilvinas Landzbergas. Jie pasiūlė parodą išlaikyti kompaktišką erdviniu požiūriu ir eksponuoti trijose šalimais esančiose skulptūros katedros studijose. Dėl šios priežasties į parodą nepavyko įtraukti kai kurių įdomių vietai specifinių darbų, kurie buvo sukurti specialiai kitoms erdvėms ir negalėjo būti perkelti.

Parodos dalyviai:

Mantas Lilis, Marija Olšauskaitė, Domas Rūkas, Mykolas Sauka, Augustas Serapinas, Raimonda Sireikaitė, Valdas Skritas, Rūta Songailaitė, Jurgita Žvinklytė.

Paroda veiks liepos 13 – 17 d., 12 – 20 val. Įėjimas į parodą pro metalinius vartelius iš dešinės pastato pusės, sekti nuorodas.