.
2022    04    07

Torregar paroda „Nugyventas laikas" VDA Kauno fakultete

artnews.lt

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakulteto Grafikos katedra kviečia į parodą „Nugyventas laikas / El Tiempo Vivido“, tai ketvirtoji paroda iš 12-os ciklo parodų, kurios 2022 metais yra skiriamos Kauno meno mokyklos 100-čiui.

Projekte „Nugyventas laikas“ ispanų menininkas Torregar’as apmąsto, kaip bėgantis laikas atsispindi veide rašalu liedamas jau praėjusių gyvenimų portretus. Kūrinių serija įkvėpta tyrinėjant mirties kaukes – dokumentus, fiksuojančius istorinių asmenybių veidus. Torregar’o slapyvardžiu prisistatantis Jose Antonio Torregrosa García (1978) yra Mursijos regiono (Ispanija) menininkas, tapytojas, Mursijos Universiteto Dailės fakulteto tapybos katedros docentas. Autorius yra surengęs daugiau nei 30 personalinių parodų reikšmingose Ispanijos erdvėse ir galerijose. Menininkas taip pat aktyviai dalyvauja grupinėse parodose bei rengia personalines parodas Anglijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Meksikoje, Švedijoje, Lietuvoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Portugalijoje. Torregar’o darbai yra įtraukti į svarbias valstybines ir privačias nacionalinio ir tarptautinio lygio kolekcijas. Kūrėjas yra daugelio Ispanijos prestižinių premijų ir konkursų nominantas bei laureatas.

Paroda – Vilnius dailės akademijos Kauno fakulteto Grafikos katedros ir kuratorės Inos Mindiuz kūrybinio bendradarbiavimo dalis.

PARODOS RENGĖJAS: Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto Grafikos katedra.

Paroda veiks iki balandžio 31 d. VDA Kauno fakulteto galerijoje, Muitinės g. 4, Kaunas.