.
2011    11    10

Tapytoja Eglė Karpavičiūtė pateko į konkurso „The Sovereign European Art Prize 2011“ finalą

artnews.lt

Vilniuje gyvenanti ir kurianti tapytoja Eglė Karpavičiūtė pateko į konkurso THE SOVEREIGN EUROPEAN ART PRIZE 2011 finalą. 2005 metais pradėtas projektas rengiamas pagal sėkmę ir populiarumą pelniusio konkurso “The Sovereign Asian Art Prize” pavyzdį. Į kasmet vis kitoje šalyje vykstantį konkursą (šiemet – Stambule, Turkijoje) menininkai deleguojami specialios ekspertų tarybos (Lietuvą šioje taryboje atstovauja Šiuolaikinio meno centro direktorius Kęstutis Kuizinas).

Antrame konkurso etape iš visų menininkų pateiktų darbų į finalą atrenkami 30 geriausiųjų, kurie yra eksponuojami specialioje parodoje, o vėliau parduodami labdaros aukcione. Aukciono metu surinktos lėšos bus skiriamos neįgalių vaikų gydymui meno terapija. Visi finale dalyvaujantys menininkai taip pat varžosi dėl pagrindinio prizo – 25 000 Eurų.
Mobilios Galerijos Gaidys atstovaujama menininkė buvo atrinkta iš 330 menininkų iš 28 valstybių. Eglė Karpavičiūtė – jauna tapytoja, dar studijų Vilniaus dailės akademijoje metu įsiliejusi į Lietuvos meninį gyvenimą ir jame aktyviai dalyvaujanti. Savo kartos kontekste tapytoja išsiskiria savo mąslumu ir filosofiniu nusiteikimu.