.
2016    04    08

Tapybos paroda „Ad ORIGINEM“ galerijoje „ARKA“

artnews.lt

Tapybos paroda AD ORIGINEM Plakatas

Balandžio 12 d., antradienį, 17.00 val. LDS galerijoje „ARKA“ (Aušros Vartų g. 7, Vilnius) atidaroma tapybos paroda „Ad ORIGINEM“.

 Ad ORIGINEM – progresyvios tapybos paroda. Į pradžią – toks yra šios „pažangos“ idėjos moto, atėjęs iš lotyniškos sentencijos: progressus ad originem, regressus ad futurum. Tai savu kūrybos išgyvenimu ir pastangomis išreikšta tapybos išsaugojimo idėja. Ji kuriasi ir bręsta toli nuo institucijų formuojamo vienamačio „diskurso“, yra laisva, besiformuojanti, kritiška ir filosofiška.

Ad ORIGINEM nesutinka su tapybos nužmoginimu, pasireiškiančiu „socialinio diskurso” aktualumo ideologijų diktatu, generuoja ir skleidžia, saugo ir puoselėja kūrybos autentiškumo, subjektyvumo, asmeniškumo ir tapybinės laisvės idėjas.

2013 ir 2015 metais Ad ORIGINEM projekto bendros parodos buvo surengtos Lietuvos dailininkų sąjungos Pamėnkalnio galerijoje. Trečioji išplėstinė tapybos paroda LDS „Arkos“ galerijoje – tęstinio projekto dalis, joje pristatoma lyrinė- minimalistinė ir ekspresyvi bei figūratyvi abstrakčioji tapyba. Rudenį parodą planuojama parodyti Krokuvoje, bendradarbiaujant su menininkų asociacija „Otwarta Pracownia“.

Ad ORIGINEM dalyviai: Henrikas Čerapas, Agnė Kulbytė, Algimantas Černiauskas, Gytis Aštrauskas, Kristina Mažeikaitė, Simona Merijauskaitė, Artūras Mitinas.

Paroda veiks iki balandžio 30 d.

Projekto rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos dailininkų sąjunga

Projekto partneriai: Krokuvos menininkų asociacija „Otwarta Pracownia“