.
2024    02    23

Stasys Museum: paskelbta muziejaus atidarymo data

artnews.lt
Stasys Museum. Fot. Gediminas Kartanas

„Stasys Museum“ skelbia atidarymo datą: muziejus duris atvers visuomenei š.m. gegužės 31 d. Lankytojus pasitiks įvairiapusiška Stasio Eidrigevičiaus kūryba, o  daugiasluoksnė ekspozicija nusidrieks per kelis muziejaus aukštus. Parodos kuratoriai – kūrėjo sūnus Ignacy Eidrigevičius ir Lina Albrikienė.

Pasak „Stasys Museum“ direktorės, Vaidos Andrijauskaitės, „Stasys Museum“ atsivers visuomenei etapais. Laukiamiausia neabejotinai yra Stasio Eidrigevičiaus kūryba, kurią muziejaus lankytojai pamatys pirmiausiai dar šį pavasarį. Ekspozicijos erdvę ruošia patyrusi komanda, atsakinga už visą muziejaus architektūrą: „IMPLMNT architects“, vadovaujama Aurimo Syruso, kuri glaudžiai bendradarbiauja su parodos kuratoriais. Ekspozicijos erdvėse bus išlaikomas stilistinis  vientisumas, būdingas pastatui: modernus minimalizmas ir monumentalumas.   

Vaida Andrijauskaitė. Fot. Gediminas Kartanas

Atidarymo metu lankytojai galės aplankyti ne tik Stasio Eidrigevičiaus kūrybos ekspoziciją, bet ir vienintelę panoraminę terasą Panevėžyje, įkurdintą ant muziejaus stogo. Vaizdai iš šios terasos atvers naują perspektyvą į miestą ir leis į jį pažvelgti kitu, dar nematytu kampu. „Neabejojame, kad terasa taps traukos centru panevėžiečiams ir miesto svečiams – įspūdinga panorama yra itin „instagramiška“, tad viliamės, kad lankytojai išsineš ne tik gerų įspūdžių, bet ir įspūdingų kadrų“, teigia muziejaus direktorė V. Andrijauskaitė.

Daugiau apie muziejaus valdymą bei atidarymo planus kviečiame išgirsti gyvai, „Vilniaus knygų mugėje“ vyksiančios diskusijos metu. Diskusijos tema: „Naujos kartos muziejus, naujos kartos lankytojui“. Pokalbio dalyviai: Stasys Museum direktorė, Vaida Andrijauskaitė, Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos direktorė Greta Kėvelaitienė bei visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė. Diskusiją moderuos Rytis Zemkauskas. Susitikimas vyks 19 val. „Vilniaus knygų mugės“ salėje 5.2, o daugiau infirmacijos gyvai mugės lankytojai galės gauti „Stasys Museum“ stende.