.
2022    01    03

SODAS 2123 kviečia teikti paraiškas meno rezidencijų programai 2022

artnews.lt

Kultūros kompleksas SODAS2123 – tai Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos (LTMKS) inicijuojama bei kuruojama bendruomeniškumo ir savivaldos principais veikianti erdvė. Joje buriasi per keliasdešimt įvairių sričių kultūros kūrėjų ir tyrėjų, kurie savo praktikose eksperimentuoja, ieško netikėtų formatų ir reaguoja į naujausias kultūrines, socialines, geopolitines, ekologines aktualijas.
Daugiau 50 kultūros komplekse esančių studijų yra įsikūrę skirtingų kultūros sričių kūrėjai, kultūros organizacijų būstinės, menininkų, muzikantų bei kino kūrėjų studijos, renginių, parodų ir diskusijų erdvės, įvairios dirbtuvės, kavinė, vieša kiemo-sodo erdvė. Kiekvienas komplekso rezidentas yra atviras dalijimuisi, mokymuisi ir (pa)meistrystei.

SODAS 2123 tarptautinė meno rezidencijų programa kviečia menininkus, kuratorius, dizainerius, architektus, tyrėjus ir kitus kūrėjus tapti SODAS 2123 bendruomenės dalimi. Programos dalyviai yra kviečiami inicijuoti renginius, dalyvauti Atvirų studijų dienose, pristatyti savo rezidencijos rezultatus įvairiomis formomis, įsitraukti į SODO 2123 bendruomenės veiklas bei Rasų radijo projektą. Rezidencija yra kuruojama pačių menininkų, individualiai vykdant meninius projektus, su SODO 2123 komandos pagalba organizuojant rezidencijos rezultatus ar procesus pristatančius renginius.

SODAS 2123 suteikia individualų gyvenamąjį kambarį bei galimybę dirbti bendroje studijoje. Rezidentai turėtų patys pasirūpinti jų projektų įgyvendinimui reikalinga įranga ir priemonėmis.

REZIDENCIJOS TRUKMĖ:
1-3 mėnesiai

KAINA:
350 EUR mėnesiui / 28 m2 dydžio individualiame gyvenamajame kambaryje su virtuve ir vonios kambariu
300 EUR mėnesiui / 27 m2 dydžio individualiame gyvenamajame kambaryje su bendro naudojimo virtuve ir bendro naudojimo vonios kambariu

VIETA:
SODAS 2123 kultūros kompleksas yra įsikūręs buvusiame mokyklos pastate, ramioje ir jaukioje Rasų kolonijos kaimynystėje, nuo Vilniaus senamiesčio nutolusioje apie 15 minučių pėsčiomis.

PARAIŠKŲ TEIKIMO PROCESAS:
Prašome siųsti užpildytą paraiškos formą (ją galite atsisiųsti čia, pasirinkę Failas – Atsisiųsti), kūrėjo CV aprašymą (ne daugiau nei 2 lapai) ir portfolio (ne daugiau nei 15 lapų) viename PDF formato faile (maximalus dydis 10 MB) iki 2022 sausio 20 dienos, elektroniniu paštu residency@sodas2123.lt.
Visais su rezidencijomis susijusiais klausimais, prašome rašyti rezidencijos kuratorei Indrei Liškauskaitei indre@letmekoo.lt.

Atrinktų menininkų sąrašas bus skelbiamas 2022 m. kovo mėnesio pradžioje. Visi konkurse dalyvaujantys menininkai bus informuoti apie atviro kvietimo rezultatus elektroniniu paštu. Į rezidencijos programą patekę dalyviai gaus kvietimo laišką papildomo finansavimo paieškai savo rezidavimo šalyse.

Paraiškas vertins SODAS 2123 kuratorių komanda.