.
2016    01    19

Skulptorių paroda „SOBRETUDO“ projektų erdvėje „Kabinetas“, Kaune

artnews.lt

sobretudo

Sausio 22 d., penktadienį, 18 val. projektų erdvėje „Kabinetas” Kaune (A. Mapu g. 20) bus atidaryta jaunųjų skulptorių paroda „SOBRETUDO”.

Išvertus iš portugalų kalbos, SOBRETUDO bus paltas, pažodžiui – apie viską. Penkių jaunų menininkų kūrybą į parodą suveda atsitiktinumas. Vienas kabinetas penkiems kūriniams trumpam tampa buveine, o tai, kas juos vienija, galbūt būtų galima pavadinti būtinybe.

Vidinė būtinybė – parodos kūrinių atsiradimo sąlyga ir tai, kas verčia Andrių Ivanovą ieškoti tarpgalaktinės kalbos, Viktoriją Damerell – verti bežadžius plyšius kasdienybėje, Barborą Matonytę – sekti savo pačios kuriamomis daiktų užuominomis, Mikalojų Smulskį – gaudyti, kaupti ir kristalizuoti aplinkos garsus, o Oną Juciūtę – siūti paltus kėdėms, ieškant jų sielos. Pradėję nuo palto – nutrūksim iki visko. Sobretudo.

Projektų erdvė „Kabinetas” yra projektų erdvė procesui, eksperimentui, atvirai diskusijai, bendradarbiavimui. Tai veikia kaip atvira įvairiausioms meno formoms erdvė, kurioje norima palaikyti nuolatinį kūrybinį procesą, sutelkti auditoriją į kokybiškus meno vyksmus, tiriančius šiuolaikinės aplinkos kontekstus.

Paroda veiks iki sausio 30 d.