.
2017    10    21

Šiuolaikinio šokio ir performanso kūrėjų mini-rezidencija NOSTRESS Kaune galerijoje „101”

artnews.lt

Spalio 21 d. 14-17 val. VDU menų galerijoje 101 (Muitinės g. 7, Kaunas) įvyks šiuolaikinio šokio ir performanso kūrėjų mini-rezidencija NOSTRESS. Tarp Lietuvos ir skirtingų užsienio šalių gyvenančios bei kuriančios menininkės Austėja Vilkaitytė, Liza Baliasnaja, Grėtė Šmitaitė susitiks keletos dienų hangoutui – nuo spalio 18 iki 20 d. jos tarpusavyje procesualiai dalinsis kūrybinėmis praktikomis, o paskutinę dieną jomis dalinsis ir su žiūrovais. Tai yra trečiasis įvykių ciklą „Tropiniai kūnai” aktyvuojantis pratimas, šįkart veiksiantis kaip kolektyvinis tropinis kūnas – erdvės, judesio, įsikūnijimo metafora.

Įvykių ciklas TROPINIAI KŪNAI apima tyrimų spektrą, varijuojantį tarp įsivaizduojamų geografijų (imagined geographies) ir performatyvių įsikūnijimų. Bandoma išerdvinti galeriją ir jos tapatybę, paverčiant ją tropiniu kūnu. Čia pavadinimas nurodo į tropą kaip kalbos vienetą – metaforą, ir į tropikus kaip geografinį atspirties tašką. Susitelkiant į idėjinius ir kūniškus sujudėjimus, pasirenkant tropinių kūnų dalis aktyvuojančius pratimus, kaip – parodą, performansą, skaitymą ir kitus – keičiamasi žinojimu tarp visų dalyvių. Mėnesio trukmės įvykių ciklas jau pristatė Eglės Ruibytės parodinį įvykį bei Margaritos Žigutytės ir Vaidos Stepanovaitės flat earth yoga practice su tikslu leisti tarp-akademinei erdvei patirti pereinamuosius momentus ir nubrėžti tolimesnes kolektyvines koordinates.

„Tropiniai kūnai”, kuruojami naujosios galerijos vadovės Vaidos Stepanovaitės, atsiskleis pamažu iki spalio mėnesio pabaigos.