.
2016    04    06

Sauliaus Leonavičiaus ir Vidos Strasevičiūtės paroda „Fuck Language“ POST galerijoje

artnews.lt

Fuck Language

Balandžio 15 d. 19 val. POST galerijoje (Laisvės al. 51a.) bus atidaroma Sauliaus Leonavičiaus ir Vidos Strasevičiūtės paroda ,,Fuck Language”.

Tai bendras dviejų autorių kūrinys / instaliacija – psichonauto kostiumas.

Ekspozicijoje esantis kostiumas skirtas kelionei gamtoje. Jo konstrukcija leidžia transformuoti apsiaustą į sandarų kiautą sėdint ir yra patogi einant. Kostiumą sudaro dvi dalys- vidinė ir išorinė, taip pat batai, kuprinė ir aksesuarai. Apsiausto gobtuvas išsiskleidžia kaip šalmas, o atsisėdus klostės transformuojasi į sandarų maišą kojoms. Rūbas atsparus drėgmei ir sulaiko šilumą viduje. Svarbi apsiausto dalis- diržas. Jis prilaiko rūbo klostes einant, o atsisėdus naudojamas kaip sėdėjimo diržas (apjuosia kelius ir juosmenį taip, kad be didelio nuovargio galima sėdėti ant žemės ilgą laiką). Kelnės ir palaidinė yra sportinio stiliaus – priglundantys prie kūno, pralaidūs orui, nevaržantys judesių. Rūbo dizaine panaudotos šviesą atspindinčios detalės (juostelės, siūlai). Kostiumas skirtas psichodelinei kelionei, ceremonijai, buvimui gamtoje, pasivaikščiojimui parke, dėvėjimui renginyje.

Kostiumas sukurtas bendradarbiaujant su rūbų dizainere Vida Strasevičiūte („upcycled by Ant“). Tai dalis šiuo metu vyksančių doktorantūros studijų Vilniaus dailės akademijoje. Studijų tyrimo tema – pharmakon‘o pasireiškimas dabartinėje kultūroje, jo galimybės ir pasiūlymai. Praktiniame darbe naudojamos rūbų, daiktų, grafinio dizaino priemonės. Dizainas pasirenkamas kaip būdas kurti įrankį, funkcionalią ir taip pat aktualią priemonę galinčią tapti kultūros, ideologijos kritika. Iškeltas praktines užduotis apibendrina Set and setting modelis. Ieškoma kaip jis gali būti įgyvendintas esamoje kultūrinėje, socialinėje aplinkoje. Projekte aktualūs critical design ir design thinking klausimai.

Fuck Language yra agonijos riksmas nuskambantis nelauktai priėjus žinojimo ribą.

Paroda POST galerijoje veiks iki balandžio 28 d.