.
2015    06    22

Sauliaus Leonavičiaus instaliacija šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘15“

artnews.lt

leonavicius_artvilnius

Šiuolaikinio meno mugėje ArtVilnius‘15, PITT projects stende (stendas 5.19) bus pristatyta Sauliaus Leonavičiaus instaliacija „To, kas buvo pasiūlyta, atlikti negalima. Taip pat negalima kalbėti apie tai, kas buvo pasiūlyta.  Taip pat negalima kalbėti apie tai, jog negalima kalbėti apie visa tai.“

Tai 2014 metų vasarą Jono Meko Vizualiųjų Menų Centre vykusios parodos tęsinys. Tuomet, rengiantis parodai, susidūriau su institucinės cenzūros atveju kurį pakomentavau užblokuodamas avarinį galerijos išėjimą. Vilniaus meno mugėje, PITT projects (JK) stende, eksponuoju atvaizdus ir dokumentus kurie liko už tą kart rengtos parodos ribų.

Vietoje to, kad būtų buvusi sudeginta, kaip kad pageidavo Jurgis Mačiūnas, Fluxus kolekcija įstrigo istorijose, kurios priešingos judėjimo pasiūlymams, provokacijoms ir ideologijoms. Tampa svarbūs ne patys kūriniai, bet juos supantys pasakojimai ir procesai. Liberali rinka perdirba avangardą ir 1960-ųjų Niujorko menininkų manifestai tampa išnaša dabartinės kultūros politikos nomenklatūroje. Tačiau Fluxus ir toliau gali būti sėkmingai naudojamas, vėl grąžintas į meno rinką kaip dar vienas klausimas ir provokacija. Tai atvaizdo tuštumo ir tuo pačiu intensyvumo situacija. Erdvė vertės beprasmybės kontempliacijai. Erdvė beprasmybės vertei kontempliuoti.

Instaliaciją sudaro fotografijos, padarytos ruošiantis parodai JMVMC, parodos katalogas ir kt.