.
2008    11    25

Saatchi Showdown konkurso finale dalyvauja Vilmantas Marcinkevičius

artnews.lt

Charles Saatchi garsėja ne tik įkurtomis reklamos agentūromis, bet ir didžiule meno kolekcija bei galerija Londone. 2006 m. Charles Saatchi atidarė internetinę menininkų galeriją Saatchi Online. Per pora metų Saatchi Online tapo didžiausiu menininkų socialinu tinklalapiu pasaulyje – šiuo metu galerijoje yra daugiau kaip 80.000 menininkų darbai.  Tai tikrai nemažas skaičius, nes tinklalapis nera reklamuojamas ir jo žinomumą ikurejai didina tik populiarindamas Saatchi Online meninkus.

Saatchi Online bendradarbiaja su daugeliu žinomų galerijų, meno mugių ir jose rengia savo online menininkų parodas. Be to, Saatchi Online tinklalapis renka dienos menininką, skelbia žinomų meno kritikų Top dešimtukus, leidžia rašyti savo blogus ir kviečia dalyvauti įvairiuose konkursuose.

Populiariausias konkursas yra Saatchi Showdown. Šio konkurso nugalėtojų darbai eksponuojami naujojoje Saatchi galerijoje Londone. Preitą savaitę jame dalyvavo ir menininkas iš Lietuvos – Vilmantas Marcinkevičius. Konkurse varžėsi daugiau kaip 3200 meno kūrinių iš viso pasaulio, tačiau tai nesutrukdė V. Marcinkevičiaus darbui „XXI amžiaus Madona“  patekti į finalą. Šios savaitės Saatchi Online lankytojai nuspręs kurio menininko darbas vertas pakliūti į Saatchi galeriją. Palaikykime tautietį:
http://www.saatchi-gallery.co.uk/showdown/index.php?showpic=180614