.
2016    05    30

Rupert kviečia į Felix Kalmenson filmo ‘Odos namas’ peržiūrą Ozo kino salėje

artnews.lt

2m6nxpv

Birželio 3 dieną, 19:00 valandą Ozo kino salėje (Ozo g. 4, Vilniuje) vyks Rupert rengiama Felix Kalmenson filmo ‘Odos Namas’ peržiūra.  Po peržiūrosžiūrovai kviečiami vaišintis maistu ir gėrimais. Renginys nemokamas.

„Odos namas” tai video ir instaliacijos darbas aptariantis sudėtingą masiškai statytų betoninių daugiabučių pastatų vaidmenį formuojant potarybinės patirties kraštovaizdį. Filmas problematizuoja didžiuosius pasakojimus, kurie palaikė modernistinius architektūrinius ir socialinius projektus jų kūrimosi ir žlugimo etapuose, o taip pat kuria plyšius, kuriuose įsiterpia gimtieji buvimo ir pasakojimo būdai. Darbas peržvelgia šias architektūras ne kaip totalizuojančias erdves, bet kaip emocines struktūras, kuriose vyksta įvairūs smurto, priešinimosi, migravimo ir išstūmimo scenarijai. Apjungdamas paskirus LiveLeak, YouTube iš Rusijos bei „Little Moscow” North Yorke (Kanadoje) filmuotos medžiagos fragmentus, ištraukas iš tarybinio kino, šiuolaikinių Rusijos propagandinių fimų, o taip pat Kalmensono šeimos archyvą, šis kūrinys tarpusavyje sujungia paklaikusį pasakojimą nužymintį kūnų ir pastatų bendrabūvį.

Felix Kalmenson, 1987 metais gimęs Sankt Peterburge, Rusijoje, yra Toronte gyvenantis ir dirbantis menininkas, kuriantis instaliacijas, video, fotoagrafiją, performansus ir garso meną. Jo darbai tyrinėja istorijos mediavimą, šiuolaikinius politinių, institucinių ir korporacinių organų kuriamus pasakojimus ir tai, kaip inovacijos komunikacijos srityje leido iš naujo apibrėžti viešumą, suverenumą ir galią.