.
2014    09    17

Ričardo Garbačiausko paroda „Anapus sociumo“ galerijoje „GALERIJA XX“ Panevėžyje

artnews.lt

Lengvas

Rugsėjo  18 d. 17 val. Lietuvos dailininkų sąjungos Panevėžio skyriaus galerijoje  „GALERIJA XX“ (Laisvės a.7)  atidaroma tapytojo  Ričardo  Garbačiausko paroda „Anapus sociumo“. 

Tapytojas Ričardas Garbačiauskas gimė 1956 m. Vilniuje. 1980 m. baigė tapybos studijas Vilniaus dailės institute ir pradėjo dirbti tuometiniame Šiaulių pedagoginiame institute (dabar – Šiaulių universitetas, menų fakultetas). Ėjo menų fakulteto dekano, tapybos katedros vedėjo pareigas. Nuo 2006 m. eina profesoriaus pareigas tapybos, dailės katedrose, 2009 m. suteiktas profesoriaus pedagoginis vardas. R. Garbačiauskas yra Šiaulių universiteto Senato narys. Nuo 1982 m. dalyvauja parodose, projektuose ir pleneruose Lietuvoje bei užsienyje (Latvijoje, Estijoje, Švedijoje, Lenkijoje, Vokietijoje). Lietuvos dailininkų sąjungos narys nuo 1992 m., Šiaulių dailininkų organizacijos pirmininkas.

Pats dailininkas apie savo parodą sako: „Anapus sociumo“ – tai sąlyginis pavadinimas, apibūdinantis mano santykį su pernelyg politizuota ir socializuota šiandiene gyvenamąja aplinka, santykį su visuomene ir agresyviu visagalės žiniasklaidos poveikiu žmogui. Parodos paveikslai – tai ritminės struktūros, ritminės kompozicijos, dinamiškos (arba statiškos) ir kontrastingos tiek savo dėmių masėmis, tiek toniniais sprendimais.“

Paroda veiks iki spalio 8d.

Iliustracijoje: Ričardas Garbačiauskas, Lengvas. Aliejus, kartonas, 67 x 96, 2014.