.

Parodos „Miestas eina per laiką. Mindaugas Navakas ir Arūnas Gudaitis“ ekskursija su kuratore Aušra Trakšelyte Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje

Balandžio 20 d., ketvirtadienį, 18 val. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Gedimino pr. 51, Vilnius) vyks parodos „Miestas eina per laiką. Mindaugas Navakas ir Arūnas Gudaitis“ ekskursija su kuratore Aušra Trakšelyte.

Parodoje pirmą kartą drauge pristatomi menininkų – Mindaugo Navako (g. 1952 m.) ir Arūno Gudaičio (g. 1973 m.) – projektai: pirmojo „Vilniaus sąsiuvinis Nr. 1“ (1981–1985 m.) ir antrojo „Vilniaus atvirukai“ (2009 m.). Abu menininkai nestokoja sąmojingumo, todėl puikiai tinka vienas kitam į porą ir dialogui megzti, o bendra jųdviejų paroda įprasmina platų temų spektrą: joje pristatoma Lietuvos šiuolaikinio meno istorija ir Vilniaus miestas kaip inspiracijos šaltinis; narpliojami kūrinio radimosi preteksto ir konteksto sociopolitiniai klausimai; komentuojamas kūrybinės laisvės kismas; atskleidžiami skulptūros „išplėstiniame lauke“ ir santykio su miesto architektūra niuansai (M. Navakas), taip pat – dialogo ir apropriacijos, kaip kūrybinio metodo, strategijų variacijos (A. Gudaitis).

Vilniaus 700 metų jubiliejaus proga atverta paroda „Miestas eina per laiką. Mindaugas Navakas ir Arūnas Gudaitis“ pratęsiama iki š. m. balandžio 23 d.

Ekskursija vyks Nacionalinės bibliotekos Parodų salėje (III a.).

Pradžia 18:00 val., trukmė – valanda.

Būtina išankstinė registracija el. paštu: elita.uzuotaite@lnb.lt