.

Mindaugo Pupelio paroda „DUALUMAS“ Trakų Vokės dvaro sodyboje

Vasario 17 d., šeštadienį, 14 val. Trakų Vokės dvaro sodyboje (Žalioji a. 2A, Vilnius) įvyks Mindaugo Pupelio parodos „DUALUMAS“ atidarymas. 

Paveiksluose vyrauja autoriaus aplinkos stebėjimo įkvėptos bekontaktuojančių skirtingų asmenybių mizanscenos. Tai dažniausiai būna barų aplinkos ar susibūrimų įkvėpti momentai, kai nukrenta arba, atvirkščiai, yra užsidedamos emocinės kaukės, norint išgyventi trumpalaikes hedonizmo akimirkas. Kiekvienas paveikslas – tarsi trumpa jau kurį laiką besitęsiančios istorijos dalis. Žiūrovui belieka spėlioti, kas vyko iki tol ir kas dar tik gali įvykti. Kokie tai personažai? Koks jų santykis vienas su kitu?

Parodoje be paveikslų bus galima išvysti ir pirmines kūrinių įdėjas užfiksuotas nuotraukose, šių įdėjų piešinius ir skaitmeninės grafikos būdų sukurtus darbus, paveikslų alternatyvas. Tai tarsi palyginimas į ką galima labiau susikoncentruoti naudojant skirtingas kūrybos technikas. Ir taip pat galima palyginti, kaip ta pati įdėja atsiskleidžia tradicinės tapyboje ir skaitmeninėje erdvėje.

Mindaugas Pupelis – jaunosios kartos tapytojas, gimęs 1995 m. Klaipėdoje. 2014–2018 m. Vilniaus dailės akademijoje studijavo Monumentaliąją dailę (freską-mozaiką), 2019–2021 m. įgijo įvietinto meno (freska-mozaika) magistro laipsnį. Nuo 2023 m. Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys, suteiktas meno kūrėjo statusas. Savo kūryboje Mindaugas Pupelis derina gatvės meną ir molbertinę tapybą. Iš tradicinės tapybos ateina potėpis aliejiniais, akriliniais dažais, iš gatvės meno – kontūrinės linijos, vienspalvės dėmės, purškiami dažai ir markeriai. Tokiu būdu paveikslai tampa išraiškingi ir daugiasluoksniai – juose mainosi monumentalios figūratyvinės kompozicijos, dideli vienspalviai plotai, ryškūs kontūrai, kontrastingas koloritas bei grafikos elementai.

Paroda veiks iki kovo 17 d.

Daugiau www.tvds.lt