.
2010    06    18

Performansų projektas „Friend_ship“ atplaukia į Klaipėdą

artnews.lt

friend_ship

Birželio 21 d., pirmadienio rytą po uostamiesčio erdves pasklis projekto „Friend_ship“ (Draugystės laivas) dalyviai – performanso kūrėjai.

Birželio 10-20 dienomis laivas su dvylika menininkų iš Latvijos, Lietuvos, Suomijos, Švedijos ir Danijos įgula keliauja aplink Baltijos jūrą.  Latvijos performanso meno sąjunga sujungė performanso žanro kūrėjus, kviesdama ne tik dalintis turima kūryba, bet ir diskutuoti, kalbėtis apie performanso meną. Menininkai pasirodys šešiuose Baltijos jūros uostuose (Ryga, Talinas, Helsinkis, Stokholmas, Kopenhaga, Klaipėda).

Projekte dalyvauja Kriss Zilgalvis (Lavija), Kaspars Grosevs (Latvija), Andrus Joonas (Estija),  Mari Sobolev (Estija), Henrik Vestergaard (Danija), Christine Fentz (Danija), Tara Pattenden (Suomija),  Christina Georgiou (Suomija), Iris Smeds (Švedija), Linnea Sjoberg (Švedija), Benas Šarka (LT) ir Evaldas Jansas (Lietuva).

Kartu su kūrėjais keliauja „Vides Filmu Studija” (Vides filmų studija) ir LTV1 programos „Ziemeļu puse/ Nordic Style” kūrybinė grupė, kuri savo patirtys ir įspūdžius laive perkels į televizines laidas. Kelionėse tarp uostų dalyviai bendradarbiaus kūrybinėse laboratorijose, mokysis gaminti latviškų patiekalų, numatoma Baltijos vandens laboratorija „Baltijos vanduo“, menininkai pardavinės save kaip meno kūrinį, garso-erdvės eksperimentai ir kiti performansai.

Daugiau informacijos apie projektą: www.friendship.lv.