.
2017    11    20

Paskutinis eksperimentinės muzikos įvykių „Ultra Dinamica“ serijos renginys Kaune

artnews.lt

Lapkričio 23 d. 19 val. Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) vyks  ketvirtoji ir paskutinė šiais metais eksperimentinės muzikos įvykių „Ultra Dinamica“ serija. Joje pristatomi: Christiano Meaaso Svendseno (NO) kontrabosas rankomis ir kojomis, Sciardac – Dario Fariello (IT) ir Haraldo Fetveito (NO) – ultradinamiški saksofonai ir elektronika bei Arno Mikalkėno ir Armanto Gečiausko (LT) dueto debiutas Kaune.

Christianas Meaas Svendsenas (NO)

Bosinis gitaristas, vienas iš leidybinės kompanijos „Nakama“ įkūrėjų, taip pat vadovaujantis to paties pavadinimo ansambliui. Save apibūdinantis kaip mėgstantį iššūkius ir naujoves, Christianas siekia jungti klasikinę, šiuolaikinę ir laisvą ritminės muzikos tradicijas, bei žengti toliau už visuomenės ir modernios kultūros primestų įsivaizduojamų ribų.

http://www.christianmeaassvendsen.com/

SCIARDAC – tai Dario Fariello (IT) ir Haraldo Fetveito (NO) duetas. Priklausomai nuo aplinkybių, SCIARDAC groja veržlų triukšmą ar kiek švelnesnes improvizacijas. Pirmą kartą susitikę 2012 m. Paryžiuje, muzikantai kartu koncertavo Osle, kur dabar ir reziduoja. Pasivadinę Dario tėvo mėgstamos gastronomijos parduotuvės Italijoje pavadinimu („Sciardac“), šiuo metu jiedu įrašinėja albumą bei pirmą sykį kartu iškeliauja į koncertinį turą.

https://soundcloud.com/dariofariello/fetveitfariello-live-at-multi-afterno-deichmanske-bibliotek-grunerlokka-oslo

Arno Mikalkėno ir Armanto Gečiausko duetas (LT)

Tai visiems improvizacinės muzikos klausytojams gerai pažįstami vardai. Arnas Mikalkėnas pasižymi novatoriškais ir drąsiais improvizaciniais sprendimais, ir yra vadinamas tikru džiazo atlikėju – džiazo, kuris nuolatos tobulėja ir randa vis naujų raiškos priemonių. Armantas Gečiauskas, žinomas kaip Arma Agharta – garso performansų kūrėjas, jau dešimtį metų stebinantis koncertinių turų užsienyje gausa ir geografija. Savo improvizuotuose pasirodymuose jis naudoja senus sintezatorius, modifikuotus žaislus, objektus ir kostiumus, visa tai apipindamas magiškais triukais bei impulsyviais veiksmais. Dueto debiutas Kaune nustebins dar vienu atlikėjų amplua.

www.arma.lt

Bilieto kaina – 3 eurai. Bilietus galima įsigyti visose „Tiketa“ kasose, tinklalapyje www.tiketa.lt arba prieš renginį Kauno menininkų namuose.