.
2013    12    10

Paskutinės Karoliniškių architektūros laboratorijos savaitės renginiai

artnews.lt

Karoliniškių architektūros laboratorija (L. Asanavičiūtės g. 46, Vilnius) kviečia į paskutinės savaitės renginius:

12.10 antradienį FINALINĖ REdiskusija – Vita Petrušauskaitė
net keturis mėnesius vykę Rediskusijos susilaukė netikėtai daug peržiūrų internete
jų metu diskutavome apie bendruomenes, iniciatyvas, architektūrą, renovaciją ir Karoliniškes. Dalinomės idėjomis, patirtimi, istorija ir geraisiais pavyzdžiais. Siūlėme įvairiausias iniciatyvas, akcijas ir eksperimentus Karoliniškėms, kurių nemažą dalį įgyvendinome.

Paskutinėje Rediskusijoje dalyvaus sociologė Vita Petrušauskaitė, kuri kalbės apie panašų projektą Niujorke, kuriame teko dalyvauti, o taip pat prie apskrito stalo sėdės ir kalbėsis visa K-LAB komanda apie išsklaidytus ir galbūt sukurtus naujus miegamojo rajono stereotipus.

12.12 ketvirtadienį nuo 19 valandos / rimti žaidimai NE TIK vaikams
Paskutinę K-LAB gyvavimo savaitę šaukiame paskutinį visuotinį neoficialų ir legalų mėgėjiško pokerio turnyrą. Turnyro prizas – K-LAB’o puikioji bandelių kepimo krosnelė! Ateik, jei tau smalsu; ateik, jei nori išmokti; ateik, jei žaidi tik savo malonumui; ateik, ir atsivesk draugų, jei nori gerai praleisti laiką; ateik, jei tau smagu šiek tiek blefuoti, bet iš to negyveni. Be pokerio greta žaisim įvairius kitus stalo žaidimus, tad nuobodžiauti tikrai neteks.

12.13 penktadienį nuo 19.00 valandos / Pecha-Kucha vol2 ir naktiniai filmai
Įpareigojančią dieną, gruodžio 13 d., penktadienį, 19 valandą, Pecha Kucha su neįpareigojančia tema – Mano Architektūra. Puiki proga susiburti, pagerbti, palydėti K-LAB ir pasibūti. Todėl žmogau, architekte, dėstytojau, studente, ateik ir pasidalink istorija apie savo architektūros dievus, kiemą ar avangardines mintis, kurios sukūrė / kuria tave tokį ir čia.

** Pecha Kucha  – tai pristatymo forma, padedanti kūrybinius sumanymus pristatyti greitai, informatyviai ir patraukliai. Pavadinimas „Pecha Kucha“ yra kilęs iš japonų šnekamosios kalbos ir reiškia „trumpas kalbėjimas“. Pecha Kucha esmė – glausti, įdomūs pristatymai, pateikiami vieno vakaro metu neformalioje aplinkoje. Siekiant užtikrinti šios sistemos veiksmingumą, sukurtas aiškus ir griežtas 20×20 Pecha Kucha formatas. Tai reiškia, kad kiekvienam pranešėjui skirta 20 rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi, kiekvieno pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių.

O po Pecha Kucha, pasistiprinę idėjų semsimės vaizdų ir žiūrėsime geidžiamiausius K-LAB filmus.

12.14 šeštadienį, visą dieną DIDYSIS UŽDARYMAS
Taip taip, mes džiaugsmingai pasitiksime fizinio K-LAB pabaigą ir galbūt dar geresnio, ir dar virtualesnio, ir dar labiau kosmiškesnio K-LAB pradžią. Visą šeštadienį K-LAB‘e skelbiame atvirų durų dieną, ateik ir prisijunk kada nori, o mūsų skelbiama programa yra tokia:

12.00 foto parodos Nostalgija Karoliniškėse ant daugiabučių ugniasienių atidarymas.
13.00 iškilmingi pietūs, kviečiame visus prisidėjusius (ar labai norėjusius prisidėti) prie mūsų veiklos drauge papietauti.
15.00 Karolinišk-iausi apdovanojimai, 4 mėnesius vykusių ekskursijų įspūdingiausių vietų ir atradimų pa/at/žymėjimas ir diplomų įteikimai.
17.00 visų jūsų dovanotų, mūsų atnaujintų ir sukurtų daiktų dalytuvės, išsirinkite jums mieliausią daiktą ir ateikite jį pasiimti už simbolinę auką. Aukas panaudosime knygoms Karoliniškių bibliotekai pirkti. Tai puikus būdas originaliais sprendimais papuošti savo Karoliniškių namus ir apipilti dovanomis draugus.
19.00 skamba Karoliniškės. Ateik su savo instrumentu, ar potencialiai instrumentiniu daiktu (dalytuvėse įsigyti darbai taip pat puikiai tam tiks) ir įsiliek į improvizuotą visuotinį Karoliniškių orkestrą. Drauge grosime įvairiausias melodijas, o vakarą užbaigs DJ.

12.15 sekmadienį nuo 11 valandos PASKUTINIAI BENDRUOMENĖS PUSRYČIAI
Jei dar nematei –  tiesiog privalai ateiti ir užpildyti nuostabią ir šmaikščią Dionizo ir Viktorijos (Šančių žydėjimo studijos) knygelę. Pildant dalinamės prisiminimais bei patirtimi i geriame kavą. Užpildę gauna sentimentalių prizų. Kas gali būti geriau sekmadienio rytą. Bendruomeniškai bandeles kepsime paskutinį kartą. Geriau nepramiegok.