.
2011    11    08

Paskaita „Mažiau yra daugiau? Urbanistika ir mažėjančių miestų iššūkis“ NDG auditorijoje

artnews.lt

Lapkričio 10 d., ketvirtadienį, 20 val. NDG auditorijoje ketvirtąją ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO pokalbių ciklo „Miestas. Lūžio taškai“ paskaitą „Mažiau yra daugiau? Urbanistika ir mažėjančių miestų iššūkis” skaitys Tim Reniets – urbanistas, tyrėjas bei kuratorius, šiuo metu užimantis vyr. dėstytojo pareigas Architektūros ir urbanistikos katedroje Ciuricho ETH universitete.

Per paskutinius du šimtmečius miestų augimas iš esmės pakeitė mūsų gyvenimo būdą ir suformavo dabartinį suvokimą apie architektūrą ir miestų planavimą. Tačiau ne visi miestai yra šio milžiniškos urbanizacijos proceso dalis: šiandien daugybė jų traukiasi mesdami iššūkį mūsų gyvenimo mieste sampratai ir mūsų, architektų bei miestų planuotojų, įvaizdžiui.

Tim Rieniets yra urbanistas, tyrėjas bei kuratorius, šiuo metu užimantis vyr. dėstytojo pareigas Architektūros ir urbanistikos katedroje Ciuricho ETH universitete. Jis išleido keletą knygų (Mažėjančių miestų atlasas; Konfliktų miestas; Atviras miestas, Koegzistencijos projektavimas) ir kartu su K. Christiaanse kuravo tarptautinę Roterdamo architektūros bienalę 2009 m.

Įėjimas nemokamas