.
2011    05    24

Paskaita „Eksperimentai su garsu tiriant architektūrinę erdvę“ Nacionalinėje dailės galerijoje

artnews.lt

Ketvirtasis ARCHITEKTŪROS [pokalbių] FONDO ciklas, tema EDUKACIJA, finišuoja jau šį ketvirtadienį su garso ir architektūros šou. Gegužės 26 d., ketvirtadienį, 20 val., Nacionalinėje dailės galerijoje paskaitą skaitys penktoji pranešėja – Catharina Dyrssen. Paskaitos tema: „Eksperimentai su garsu tiriant architektūrinę erdvę“.

Kasdien miesto ir architektūros erdvės užsipildo garsu, tačiau jas projektuojant, garsinės architektūros savybės yra retai panaudojamos. Garsų įsisąmoninimas gali praplėsti architektūros suvokimą, paskatinti alternatyvius jos mokymo ir projektavimo būdus. Paskaitoje bus pristatomi „Urban Sound Institute”- meninės tyrimų grupės, kurią sudaro kompozitoriai, akustikos specialistai ir architektai – pedagoginės veiklos rezultatai bei atradimai.

Catharina Dyrssen yra architektė ir muzikologė, Čalmerso technologijų universiteto, architektūros fakulteto profesorė. C. Dyrssen ugdymo ir mokslinėje veikloje ypatingą dėmesį skiria architektūros sąsajoms su muzika, garsu ir ritmu, miesto garsinei aplinkai, taip pat kūrybinių tyrimo metodų skatinimui.