.
2018    05    08

Paroda „NR.3“ menų fabrike Loftas

artnews.lt

Gegužės 14 d. 19val. menų fabrike Loftas vyks vieno vakaro paroda „NR. 3“, pristatoma Sambūris Trys dienos.

Postmodernaus meno lauke dažnai kvestionuojamas tapybos aktualumas šiandien – ar ji dar gali pasakyti ką nors naujo? Šioje parodoje siūloma į tapybą pažvelgti kaip į patyrimą. Kūrinio atsiradimo aplinkybės čia tampa ne mažiau svarbios nei galutinis meninis objektas. Kylantys klausimai telkiasi erdvėje kažkur tarp tapytojo ir pozuotojo bei šį santykį stebinčio menininko. Žiūrovas kviečiamas pats pasijusti besitęsiančio proceso stebėtoju bei dalyviu parodoje, kuri, viena vertus, yra tik vieną vakarą trunkantis įvykis, bet kartu ir laike bei erdvėje besiplečiantis projektas, įtraukiantis vis daugiau dalyvių. Kitaip tariant, paroda „NR. 3“ nėra baigtinis rezultatas – veikiau tai tam tikras sutartinis įvykis, skirtas refleksijai apie tebevykstančius procesus.

Sambūris Trys dienos jau trejetą metų jungia akto žanrui neabejingus įvairaus amžiaus, išsilavinimo ir braižo Lietuvos tapytojus bei tarpdisciplininio meno kūrėjus. Kasmet organizuojami keturi plenerai, trunkantys po tris dienas. Kiekvienas dalyvaujantis menininkas su savo unikalia patirtimi turi savitą modelio matymą, kolektyvinės kūrybos sampratą ir jauseną. Taip kiekvienas pleneras tampa mikro visata su specifine atmosfera. Telkiasi kūrybinė energija, išdrįstama eksperimentuoti ir atrasti, išeiti iš komforto zonos ir susidurti su čia ir dabar kylančiais klausimais. Todėl į menininkų tapomus paveikslus mes žvelgiame kaip į bendradarbiavimu su modeliais paremtos meninės praktikos artefaktus.

Mąstant procesualumo, tapybos bei kūniškumo temomis, parodoje pasitelkiami visų šių metų pleneruose dalyvavusių menininkų kūriniai. Tarp jų: 17 tapytojų bei 4 procesą stebėjusių ir fiksavusių tarpdisciplinio meno kūrėjų darbai.

Organizatoriai: Sambūris Trys dienos

Kuratorės: Justina Mykolaitytė, Goda Sasnauskaite, Austėja Mikuckytė-Mateikienė

Architektė: Ieva Karolina Bogušaitė

Sambūrio Trys dienos įkūrėjas ir globėjas: Saulius Kreismonas

Tapytojai: Paulius Juška, Inga Noir Mrazauskaitė, Natalia Yanekina, Rimvydas Pupelis (Muta), Arvydas Baltrūnas, Svajūnas Armonas, Vidas Dregva, Adelė Liepa Kaunaitė, Andrius Makarevičius, Indrė Ercmonaitė, Vygantas Vėjas, Aiste Bugailiskyte, Virginijus Viningas, Donara Manuk, Krista Feigelovitz, Arvydas Kasauskas, Jonas Kunickas

Tarpdisciplininio meno kūrėjai: Mindaugas Dudėnas, Povilas Pažėra, Marysia Morrison ir Meredith Thomas bei Ekvilina Milaševičiūtė

Pozuotojai: Aušrinė, Laura, Gabrielė, Goda, Austė, Greta, Linas, Didzis, Milda, Ieva, Karolina

Dizainerė: Milda Šiulytė

Daugiau apie Sambūris Trys dienos: http://www.trysdienos.lt/

Renginys vyks vieną vakarą.

Įėjimas laisvas.